Google GHB

Tygo Gernandt ontketent interesse in GHB

Geplaatst door

Tygo heeft het mooi voor elkaar bij de EO. Met zijn programma “Tygo in de GHB” heeft hij de interesse voor deze druk gi-gan-tisch aangewakkerd.

Averechts effect

Net als je denkt dat de storm over GHB een beetje is gaan liggen en het gebruik en de daarmee gepaard gaande problemen vermindert, komt Tygo Gernandt met een programma. En behalve dat er in het programma ontelbaar veel onwaarheden worden gesproken, heeft het ook een averechts effect.

Google trends

Wie bij Google Search Trends kijkt hoeveel er op GHB gezocht wordt in Nederland, die ziet een ware explosie van de zoekterm vanaf de dag dat het programma op de buis heeft. De presentator heeft het dus knap gedaan door zogenaamd het probleem aan te pakken, want het tegenovergestelde blijkt waar.

GHB recept

Nog nooit zochten zoveel gebruikers op GHB of op “GHB recept” en dat is natuurlijk niet de bedoeling geweest (denken we). Altijd als er aandacht wordt besteed aan iets illegaals, dan zal dat de nieuwgierigheid van mensen aanwakkeren. Maar of je nu met een programma vol met onzin dat uitsluitend op sensatie belust lijkt jongeren moet aanzetten tot het gebruiken van deze drugs? Dat lijkt ons niet echt te passen in de levensovertuiging van de Evangelische Omroep.

Google GHB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *