Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

U heeft tien miljoen wietplanten, mag dat?

10 miljoen wietplanten

De overheid in de Amerikaanse staat Californië heeft een wietplantage ontdekt waar volgens de lokale autoriteiten tien miljoen wietplanten op stonden. De waarde van het 38 voetbalvelden grote kwekerijtje zou oplopen tot een miljard dollar.

THC arme hennep

De eigenaar zei dat er hennep werd verbouwd waarvan het THC gehalte te verwaarlozen was. In Nederland kennen we dat als vezelhennep en dat wordt gebruik voor touw, kleding en dashboards van auto’s. In deze hennep zitten geen psychoactieve stoffen. Toen de autoriteiten de cannabis echter testte, bleek dat de planten wel degelijk de psychoactieve stof THC bevatte. Veel meer dan de toegestane hoeveelheid van 0,3 procent zelfs. De eigenaar probeerde dus de overheid om de tuin te leiden.

Onderzoek

Een gezamenlijk onderzoek van de sheriff van Kern County, de FBI en een natuurorganisatie in Californië heeft de immense hoeveelheden illegale cannabis aan het licht gebracht. Afgelopen 25 oktober deden de autoriteiten onderzoek bij elf velden in een gebied rond de plaats Arvin. In totaal zijn er ongeveer tien miljoen wietplanten in beslag genomen. Er werden geen mededelingen gedaan over de degene die de planten verbouwt, wegens het nog lopende onderzoek. Maar ja, of je er nu 1000 hebt staan of 10 miljoen, dat zal in de strafeis niet zoveel uitmaken denken wij.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *