Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Martinair personeel smokkelt cocaïne

Martinair Cargo

De Argentijnse douane heeft in een Nederlands vrachtvliegtuig van Martinair dinsdag op het vliegveld van Buenos Aires 82 kilo cocaïne aangetroffen. Dat melden Argentijnse media woensdag.

Polopaarden

De drugs waren verstopt tussen polopaarden die werden vervoerd in een toestel van Martinair, een dochteronderneming van KLM. Drie Nederlandse bemanningsleden zijn gearresteerd, evenals vier Argentijnse grondmedewerkers. Een achtste persoon is nog voortvluchtig.

Vertrek naar Ecuador

De planning was dat het vliegtuig dinsdag rond 13.00 uur lokale tijd zou vertrekken naar de Ecuadoriaanse hoofdstad Quito om vervolgens door te vliegen naar Amsterdam. Het toestel was de dag ervoor in Buenos Aires gearriveerd vanuit de Braziliaanse stad São Paulo. Volgens de Argentijnse krant Clarín is de cocaïne daar aan boord van het toestel geladen.

Drugshonden

De cocaïne werd ontdekt door drugshonden die aansloegen op de geur van de drugs. De Argentijnse autoriteiten onderzoeken momenteel of de vliegtuigmaatschappij vaker betrokken is geweest bij drugssmokkel vanuit het Zuid-Amerikaanse land.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *