Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Zo verdrijf je snel de winterdip

jan 8, 2019
Tryptofaan capsules

Wat nou januari blues? Dat is echt niet nodig, want er is een manier om er voor te zorgen dat het deprimerende gevoel in deze gure maand geen kans krijgt.

Chocolade eten

Gezellig op de bank zitten, televisie kijken en genieten van een reep chocolade is een fijne bezigheid. Maar ’s avonds chocolade eten, is natuurlijk niet het slimste wat je kunt doen als je wilt voorkomen dat je tanden eruit vallen en je kilo’s er aanvliegen. Maar je slaapt er wel beter door, zo blijkt uit een onderzoek in The Grimsby Telegraph.

Studie slaapexpert

Volgens een studie van een groep slaapexperts en diëtiste Sophie Medlin kan chocolade je slaapkwaliteit verbeteren. Chocolade bevat de substantie tryptofaan, wat een aminozuur is. “Tryptofaan heeft een grote invloed op het melatonine gehalte in je lichaam, een belangrijk hormoon dat onze slaappatronen controleert.
Melatonine wordt geproduceerd in de hersenen en de hoeveelheid die we produceren, en hoe effectief onze hersenen het gebruiken, wordt beïnvloed door ons dieet.”

En om die suikers te vermijden en je tanden verrotting te besparen kan je L-Tryptofaan als voedingssupplement nemen. Het wordt los verkocht waardoor je geen extra vetten en suikers binnenkrijgt, maar je toch je voordeel kunt doen van de stof.

Tryptofaan informatie

Al eerder schreven we een artikel over de stof L-Tryptofaan. Als je er meer over wilt weten, dan kan je dit Tryptofaan artikel lezen.

L-tryptofaan is verkrijgbaar in geprepareerde capsules, maar als je liever zelf een andere dosis wilt bepalen dan is er ook L-Tryptofaan poeder verkrijgbaar.