Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Verzenden van je bestelling; zo werkt het

jan 17, 2023
Verzenden van orders bij Wapwinkel

Als je een order plaatst bij Wapwinkel dan bieden we de verzendmogelijkheden die we tot onze beschikking hebben, Momenteel bestaat de keuze uit vier verschillende mogelijkheden. We bespreken ze één voor één met jullie in dit blog.

De verzendmethoden

1 Brievenbuszending (zonder track & trace)
2 Brievenbuspakje (met track & trace)
3 Pakketzending (met track & trace)
4 Pakketzending naar afhaalpunt (met track & trace)

1 Brievenbuszending (zonder track & trace)

Wanneer je deze keuzeoptie te zien krijgt, dan past je bestelling in een doosje of bubbelenvelop die zo door de brievenbus kan. Geen gedoe, geen chaffeur aan de deur, geen gekloot met een kapotte deurbel. En meestal de volgende dag op de deurmat.
Voordeel: deze zending kost het minste
Nadeel: deze zending is niet te volgen en komt soms een paar dagen later aan

2 Brievenbuspakje (mét track & trace)

Deze soort van verzending heeft veel weg van de brievenbuszending, maar in tegenstelling tot de reguliere post, hangt er aan deze zending wel een barcode. Door deze barcode is de zending traceerbaar. Jij en wij weten dus precies wanneer deze op het opgegeven adres op de mat is geploft. Ook hier: geen gedoe, meestal de volgende dag bij jou en niemand hoeft ervoor thuis te zijn.
Voordeel: de zending is traceerbaar
Nadeel: niet alle bestellingen kunnen zo verzonden worden

3 Pakketzending (mét track & trace)

Wanneer je kiest – of wanneer je niet kunt kiezen en dit de enige aangeboden verzendmethode is – voor een pakketzending dan heb je het maximaal haalbare qua verzendmethode. Wij laten je tekenen voor ontvangst, bij 18+ producten moet je je legitimeren zodat niet je kleine broertje met je zending aan de haal gaat en de pakketbezorger overhandigt deze traceerbare zending persoonlijk.
Voordeel: geheel te volgen en te onderzoeken als het mis gaat
Nadeel: iets hogere kosten

4 Pakketzending afhaallocatie (mét track & trace)

Als je vooralsnog geen gedoe wilt met pakjes die bij de buren worden afgegeven, of als je dat zeker niet wilt maar ook niet thuis wilt gaan zitten wachten tot die PostNL bus de straat inrijdt, dan laat je je zending droppen op een afhaallocatie. Je krijgt vanzelf bericht als je zending daar voor je klaarligt. Je haalt je pakje op wanneer het jou uitkomt.
Voordeel: traceerbaar en niemand hoeft ervoor thuis te blijven
Nadeel: iets hogere verzendkosten

Vragen over verzending?

Heb je toch nog vragen die betrekking hebben op het verzenden van je bestelling? Neem dan contact op met één van onze gezellige helpdeskmedewerkers.

Van druk op de knop tot aan verzending

Transparant als we zijn, nemen we jullie nog even mee in de bestelprocedure. Wat gebeurt er achter de schermen?

Supersnel is ook echt snel

Als je iets bestelt dan is het vanzelfsprekend dat het de volgende (werk)dag bij je op de deurmat ploft, of dat de pakketbezorger je een doosje overhandigt. Maar wat gebeurt er dan precies achter de schermen eigenlijk? Wij nemen je mee.

Feest in het magazijn

Zodra jij je bestelling hebt afgerond, dat wil zeggen als deze geheel is afgerond én ook afgerekend, dan gaat er een enorme sirene in ons magazijn en er gaat een gigantisch zwaailicht staan te flitsen, dan komen er een paar honderd ballonnen uit een net en klinkt er een vrolijke melodie uit de speakers. Ongeloofwaardig? Nou een beetje overdreven is het wel natuurlijk.

Iedere order is een feestje!

Gemeend blij met elke order

Wat er wel gebeurt, is dat we om te beginnen blij zijn met je bestelling. Daar heb je zo op het eerste oog wellicht niets aan, maar het geeft wel aan dat we blij zijn met jou als klant. Zo blij, dat ons team je gaat helpen zoals ze zelf geholpen willen worden als ze ergens iets bestellen. En of je nu voor 12,95 een snuifsetje hebt besteld, of een capsulemachine van bijna 7.000 euro dat maakt ons niet uit. We gaan onze stinkende best doen. En als het lukt zelfs meer dan onze stinkende best.

Pakbon

Zodra de order is afgerond dan komt er uit de printer in het magazijn een pakbon. Op de pakbon staat precies wat jij hebt gekocht. Een korte blik op de pakbon zorgt ervoor dat ze in het magazijn óf direct voor je aan de slag gaan, óf dat je bestelling later op de dag verpakt wordt. Dat laatste doen ze wanneer je bestelling versproducten zoals truffels bevat. Die worden namelijk gekoeld bewaard bij ons en we willen die ook zo lang mogelijk koel houden.
Bevat je order niet van dergelijke producten, dan worden de op de pakbon vermeldde producten bij elkaar verzameld en afgevinkt van de pakbon.

Foto

Samen met de pakbon gaan de uit het magazijn verzamelde producten random op de foto. Dat doen we ter controle. Allereerst worden producten die gepakt worden ook meteen uitgeboekt uit de voorraad, vervolgens afgevinkt op de pakbon en dan nog een keertje op de foto. Niet alle orders gaan op de foto, dat gebeurt bij willekeur, maar de meeste orders worden digitaal vastgelegd.

Verpakken van de order

Nu is het tijd om je order te verpakken. Het verpakken doen we niet alleen zo stevig mogelijk, maar ook zo economisch mogelijk. We proberen dus niet een veel te grote doos te vullen met een kleine bestelling en een grote bestelling zal nooit in een net te klein doosje gepropt worden door de magazijnmedewerkers.
Wanneer de zending gekozen brievenbuspost is, dan gaat deze altijd op de foto als bewijs van verzending. Dit gebeurt niet willekeurig, maar elk doosje gaat op de foto.

Etiket

De printer naast de pakbonprinter is een etiketprinter. Deze print de verzendlabels. De tekst op de labels wordt door de computer voor de volle 100% 1 op 1 overgnomen zoals jij dat hebt ingevuld. Vul je bijvoorbeeld drie keer je huisnummer in dan staat dat ook drie keer op je verzendlabel. Wanneer mogelijk passen we dergelijke foutjes aan natuurlijk, maar als de boel vol op stoom is en we alle zeilen bij moeten zetten om jouw zending voor 16:00 verzendklaar te hebben, dan is het soms niet mogelijk om de door jou gemaakte foutjes te herstellen. Let er dus goed op wat je invult.

Tijd

Dan is om 16:00 de tijd aangebroken om de laatste paar bestellingen te verwerken en ook verwerken we dan de orders met daarin vers producten. De orders van die dag worden gedurende de dag verzameld in postzakken. Als er een postzak vol is, dan wordt deze dichtgebonden en in een rolcontainers geplaatst. Vervolgens komt de vrachtwagen van onze vervoerspartner, PostNL tussen 16:15 en 16:45 langs om de rolcontainers bij ons op te halen.
De rolcontainers gaan rechtstreeks naar het PostNL sorteercentrum bij ons in de buurt.

PostNL

Nu is het even uit onze handen. Als PostNL doet we ze aan ons en jou beloven dan ligt er de volgende dag een doosje op de mat of in je brievenbus, of staat de pakketbezorger met een pakje voor je deur. Veel plezier met je bestelling alvast!

Tot slot

Wellicht volstrekt overbodig te vermelden, maar we blijven er toch op hameren. Wapwinkel headshop en smartshop is geen dozenschuiver. Dat hebben we na bijna 20 jaar ook wel bewezen. Klachten zijn sporadisch, maar als ze dan al voorkomen dan doen we alles binnen ons kunnen om te zorgen dat je weer een glimlach op je gezicht krijgt.