Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Vier aanhoudingen schietincident en drugscriminaliteit 040

Afgezet

Eindhoven – Op 22 januari 2021 vond in een woning aan de Cahorslaan in Eindhoven een schietincident plaats. Een persoon raakte hierbij gewond. Uit onderzoek bleek dit schietincident verband te houden met drugscriminaliteit, waarna een integraal onderzoek is opgestart. Dit resulteerde in de aanhouding van vier personen in Rotterdam en Zoetermeer.

Incident Cahorslaan

In het politieonderzoek naar het schietincident aan de Cahorslaan in Eindhoven zijn aanwijzingen gevonden dat het schietincident voortkomt uit de handel in drugs. De woning waar het schietincident plaatsvond is hierop door de gemeente Eindhoven gesloten voor een periode van vier maanden.
De aangehouden personen zijn vier mannen in de leeftijden van 24, 27, 29 en 31 uit Rotterdam en Zoetermeer. De verdachten werden ook in deze steden aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal met geweld en zware mishandeling.

Aanpak Excessief geweld

Naast het onderzoek naar de daders is een nieuwe aanpak toegepast. Het project ‘Aanpak Excessief geweld’, is een werkwijze waarin overheidspartners integraal werken aan de aanpak van excessief geweld binnen het drugsmilieu. Dat betekent dat bij geweldsincidenten breder wordt gekeken dan alleen naar het incident en alle betrokkenen. Door breder en met diverse partners informatie te verzamelen en te analyseren, kunnen nieuwe inzichten ontstaan, die kunnen leiden tot een andere strategie en daarbij behorende interventies.

Bron: politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *