Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Voeding voor wietplanten

apr 19, 2021
Biotabs tabletten

Wietplanten groeien natuurlijk in de natuur ook zonder voeding. Althans, dat zou je denken. Maar de grond waarin wietplanten goed groeien in de natuur is rijk aan stoffen die missen in de tuinaarde die jij in het tuincentrum koopt. Het is daarom niet noodzakelijk, maar zeker wel aan te bevelen om je plantjes bij te voeden.

Fasen

In iedere fase van de wietplant heeft deze andere stoffen nodig. Er is bijvoorbeeld een worstelstimulator, deze stof geef je om de wortelgroei te bevorderen. Een goede wortelgroei is uitermate belangrijk voor het vervolg van je wietplant. Waarschijnlijk is deze fase de belangrijkste in het korte leven van de plant. Er is ook speciale voeding die een betere groei oplevert en voeding die voor een betere bloei zorgt en dus dikkere toppen en uiteindelijk meer opbrengst levert.

voor iedere fase van de wietplant is er een andere voeding verkrijgbaar

Water

Als je een wieplant grootbrengt met alleen water dan zal deze duidelijk minder gezond zijn dan een wietplant die wel voeding krijgt. Je zult bijvoorbeeld eerder last krijgen van geel blad, dit vertraagt de groei en bloei van de wietplant waardoor de oogst verre van optimaal zal zijn, zeker als het water dat je geeft ook nog eens een verkeerde zuurgraad (pH) heeft.

Met Biotabs is alles op order, zelfs de zuurgraad

Biotabs

Biotabs producten zijn gebaseerd op een nieuw, wetenschappelijk bewezen, kweekmethode, waarbij gebruik wordt gemaakt van biologische bodembacteriën. Met producten die zeer eenvoudig te gebruiken zijn voor elke stap in het kweekproces zijn mooie en gezonde planten praktisch gegarandeerd. Dikke wortels, dikke toppen, grote oogst!

Biotabs plantenvoeding

Biotabs biologische voedingstabletten bevatten alle belangrijke mineralen in combinatie met stikstof bindende en fosfaat oplossende bacteriën en natuurlijke stoffen voor de gezonde groei van potplanten.

De bio tabs tabletten bevatten een formule van langzaam werkende stikstof, natuurlijke humuszuren en nuttige bodembacteriën. Deze verbeteren de bodem en dragen bij aan de goede opname van de voedingsstoffen, wat zorgt voor uniform gezonde groei. De unieke combinatie van voeding en bodembacteriën zorgen voor een gezonde groei en een gezonde grond.

Ingrediënten van Biotabs

Beendermeel, bloedmeel, verenmeel, vismeel, natuurlijke humuszuren, nuttige bodembacteriën en een formule van langzaam werkende stikstof.

Biotabs gebruiksaanwijzing

  • gebruik 1 Biotab per 5 liter potgrond.
  • Voor grotere potten van tenminste 40 liter gebruik je 1 Biotab per 10 liter potgrond.
  • Druk de Biotabs 5 cm diep in de potgrond.

Zo gaat het:

Bepaal eerst hoeveel Tabs je per plant of per pot gebruikt. Voor een 5 liter pot gebruik je 1 BioTab, voor een 10 liter pot gebruik je er 2, voor een 20 liter pot gebruik je 3 Tabs, voor een 30 liter pot 3 stuks, voor een 40 liter pot of container gebruik je er 4. Vervolgens maak je met een schroevendraaier of ander voorwerp een gaatje in de aarde, waar je de BioTab in de grond drukt. Pak dan de Tab en druk het ongeveer 5-10 centimeter diep in de grond en dek het gat weer af. Verder heb je er geen omkijken naar.

Lang houdbaar

De BioTabs zijn zeer lang houdbaar. Zorg er in ieder geval wel voor dat ze niet nat worden want dan gaat het niet goed.

Zowel te gebruiken voor kokos, licht bemeste én zwaar bemeste aarde. Let er wel altijd op dat je in een zwaar bemeste aarde, zoals bijvoorbeeld een Plagron Batmix, oplet dat je niet teveel voedingstoffen injecteert.