Walter White wordt kapitein

Als je drugslabs steeds worden ontdekt dan moet je als producent van synthetische drugs op zoek naar alternatieven. En het produceren van Crystal Meth gaat in Nederland niet lukken in een camper in de woestijn zoals Walter White dat deed. Dus werd er uitgeweken naar een gigantisch vrachtschip.

Crystal Meth in vrachtschip

De haven van Moerdijk in Brabant had de primeur. Daar trof de politie een Crystal Meth laboratorium van ongekende omvang.

Vrijdagmiddag ontdekte de politie in een boot, in de dorpshaven van Moerdijk, een groot drugslab voor Crystal Meth. Agenten hielden vier mannen aan. Rond 13.20 uur troffen agenten van een politieboot, bij een controle van een vrachtschip, welke aangemeerd lag aan de Havenkant, een drugslaboratorium en chemicaliën aan. Tijdens de ontdekking waren er zeker vier mannen aan boord, zij werden aangehouden. Een van de agenten werd onwel van de chemische lucht en is in het ziekenhuis onderzocht. Hij kon na behandeling naar huis. In het drugslab werd Crystal Meth geproduceerd.

Politiecellencomplex

De vier mannen zijn voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Het gaat om de schipper van de boot, een 65-jarige man uit Breda. De andere mannen zijn 23, 26 en 37 jaar en in Mexico geboren, zij hebben momenteel geen vaste woon- of verblijfplaats.

Onderzoek en ontmanteling

De omgeving van de boot werd in eerste instantie ruim afgezet, vanwege het vrijkomen van een chemische lucht. Na het luchten van de boot werd alleen nog de directe omgeving van de boot afgezet. Specialistische diensten van de politie, zoals het team Landelijke Faciliteit Ontmantelen en medewerkers van het team Forensische Opsporing verrichtten onderzoek en startten de uitgebreide ontmanteling van het drugslab in het ruim van het schip. Hierbij is de boot eerst aan de kade gelegd, zodat het drugslab veiliger ontmanteld kon worden. Het onderzoek en de ontmanteling duurt nog zeker tot zaterdag.

Instabiel

Tijdens de ontmanteling werden enkele kilogrammen van een speciale grondstof voor de productie van Crystal Meth gevonden. Deze stoffen waren instabiel en zorgden voor een gevaarlijke situatie. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie kwam vrijdagavond laat naar de dorpshaven om de grondstoffen naar een speciale plaats te brengen. Daar zijn ze tot ontploffing gebracht.

Uniek

De vondst van dit drugslaboratorium is uniek in Nederland: het is de eerste keer dat een drugslab in een vrachtschip werd aangetroffen. De boot is zeker 80 meter lang. Vaker zijn hennepkwekerijen in schepen gevonden, ook een drugslab in een woonboot, maar nog nooit een drugslab in zo’n groot schip.

Woordvoerder Alwin Don vertelt over het incident:

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.