Wapens, vuurwerk en softdrugs in woning

Den Dungen – De politie hield gisteren met hulp van een onderhandelaar de bewoners aan van een woning in Den Dungen. Er zouden daar mogelijk explosieven opgeslagen liggen. In de woning ontdekte de politie vervolgens onder meer een oefengranaat, vuurwerk, (scherpe) munitie, een nep vuurwapen én een handelshoeveelheid softdrugs. Ook wordt het tweetal verdacht van het bedreigen van enkele personen.

Bedreigingen

De plaatselijke politie ontving eerder de melding dat de man, een 23-jarige Bosschenaar, bedreigingen had geuit. De man zou zijn bedreigingen kracht hebben bijgezet door een mogelijk explosief in de vorm van een soort mortiergranaat te tonen. 

Explosieven in woning

De plaatselijke politie vermoedde op basis van informatie uit de eerdere melding dat er mogelijk explosieven in een woning aan de Weidestraat in Den Dungen zouden liggen. Dat betreft de woning van de vriendin (23 jaar) van de Bosschenaar en tevens de plek waar de man feitelijk verblijft. 

Inzet specialistische eenheden politie

Een onderhandelaar, het arrestatieteam en diverse reguliere politie-eenheden zijn, gezien de ernst van bedreigingen en mogelijke aanwezigheid van explosieven, gisterenmiddag ingezet in Den Dungen.

De onderhandelaar legde contact met het tweetal en wist hen uiteindelijk met succes naar buiten te laten komen. Beide verdachten zijn vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
Meer weten over onderhandelaars? Lees het hier.

Wapens, zwaar vuurwerk en handelshoeveelheid softdrugs

De agenten zochten vervolgens gericht in de woning naar explosieven en/of wapens en vonden onder meer een niet van echt te onderscheiden nep handvuurwapen, diverse slag – en steekwapens, meerdere scherpe en niet-scherpe patronen. Een deel van de munitie lijkt deel uit te maken van een  verzameling van WOII-voorwerpen.

Slingshot

Tijdens het onderzoek in de woning ontdekte de politie ook een oefengranaat van het type ‘slingshot’. Dergelijke oefengranaten worden meestal tijdens oefeningen gebruikt en vanuit een bij automatische vuurwapens behorend opzetstuk afgevuurd. Omdat er meestal sprake is van een kleine hoeveelheid kruit bestaat het risico dat het oefenprojectiel schade en/of letsel kan veroorzaken.

Cobra’s

Ook stuitten de politieagenten op illegaal zwaar vuurwerk in de vorm van een aantal Cobra’s. Daarnaast trof de politie een handelshoeveelheid softdrugs aan in de woning. Het gaat om een hasjblok van ruim 20 gram.

Levensgevaarlijk

Burgemeester Looijen van Sint-Michielsgestel benadrukt dat het opslaan van explosieven en illegaal vuurwerk in een woning midden in een woonwijk zeer gevaarlijk is. “Ik ben blij dat de politie een einde heeft gemaakt aan deze levensgevaarlijke situatie. Je wil er niet aan denken wat er hier in Den Dungen had kunnen gebeuren. Als de boel ontploft heb je niet alleen een enorme materiële schade, maar ook een levensbedreigende situatie voor mensen en dieren in de omgeving. Daar kan en wil ik niet zomaar aan voorbij gaan. Zeker niet als er dan ook nog eens drugs en wapens in hetzelfde huis lagen. Daarom heb ik besloten om vaart te zetten achter de bestuurlijke rapportage, zodat ik kan kijken of er voldoende grond is om de woning te sluiten. Als de veiligheid van inwoners uit onze gemeente in het geding is, is het namelijk heel simpel: aanpakken, niet wegkijken.”

Bron: politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *