Wappen, we leggen het nog één keertje uit

wappie

Wappen, wat is dat nu eigenlijk? En om maar meteen met de deur in huis te vallen: wappen heeft helemaal niet met vaccineren te maken. Toch lijkt wappen, zeker voor de mensen die er mee bekend zijn, een onderdeel geworden van onze maatschappij. Alleen is niet iedereen bekend met het begrip en dat vraagt om een duidelijke uitleg over wat dat wappen nu precies betekent.

Wappen in een afkorting

In principe staat het woordje wap voor een afkorting. Weekend Adult Party. Een feestje voor volwassenen in het weekend dus.

Wappen met drugs

Toen in de jaren ’70 van de vorige eeuw de xtc pil populair werd, was er ook sprake van een toename in feestjes waarbij de seksualiteit een hoge prioriteit had. Wanneer je immers onder invloed bent van mdma, de werkzame stof van een xtc pil, dan:

  • verhoogt je libido
  • ben je gevoeliger voor aanrakingen
  • voel je je vrijer
  • verleg je erotische grenzen
  • prikkel je je fantasie
  • ontspan je volledig

 Dus werd er op weekendfeestjes al snel verhoogde seksualiteit waargenomen waaraan vaak meerdere mensen deelnamen.

WAP

Omdat deze feestjes voornamelijk plaatsvonden in het weekend onder volwassenen werd de kreet Weekend Adult Party geboren. Een feestje voor volwassenen in het weekend dus. En in Nederland werd dit al snel overgenomen en werd de term WAP in de volksmond al snel een volledig werkwoord, ‘wappen’. Geen enkele affiniteit dus met een vaccinatieprogramma of iets dergelijks.

Wapfeestjes

Maar niet alleen de weekend feestjes waarbij drugs gebruikt werd en seks gemeengoed was werden gepromoveerd tot wapfeestjes. De term werd al snel op andere manieren gebruikt. Eerst in de Amsterdamse stapwereld en later in heel Nederland.

Hij is helemaal ‘wappie’

Wanneer iemand sterk onder invloed is van xtc, dan hoor je tegenwoordig dat zo iemand zichzelf ‘wappie’ noemt. Denk aan: “Zo, dat meisje was goed wappie”, of “Ik ben nog nooit zo wappie” geweest. Een soort koosnaam voor het gevoel dat je ervaart als de mdma in je lichaam begint te werken.

feestje

Wap websites

Wapfeestjes zijn door de jaren heen niet zoveel veranderd en er zijn veel websites die hun bestaan ontlenen uit het feit dat wappen bestaat. Denk maar eens aan de website chatgirl.nl waar het op zaterdagnacht een drukte van jewelste is als de meeste gebruikers flink wappie zijn.
Een ander voorbeeld van een website die bestaat bij de gratie van wappen is de website SDC (swingers dating community). Daar kan je zelf aanschouwen hoe mensen aan het wappen zijn. En zeker als je op een zaterdagnacht de chatbox van de site bezoekt en één van de vele camera’s aanklikt.

dit weekend nog een wap date regelen?

Wap producten

Uit de term wappen is zoals je begrijpt ook deze website voortgekomen. En laat je niets wijsmaken, Wapwinkel was de eerste die snapte dat er een behoefte was. Daarom kwamen we meteen reeks producten rondom het wappen. En die geschiedenis van het wappen met een bijbehorende winkel gaat 19 jaar terug.
En nog nooit werd een winkel zo vaak geïmiteerd door anderen, maar nooit met een succes zoals de onze.

Wappen voor stellen

Seks toys

In het begin beperkten we ons tot de specifieke wap producten zoals seks toys en spullen om bijvoorbeeld je xtc pillen thuis te kunnen testen. Maar al snel bleek de behoefte veel groter dan deze producten. En daarom werd het assortiment flink uitgebreid met smartshop producten. Maar ook met headshop producten en spullen voor je laboratorium.

Wappen als levensstijl

Inmiddels is er een grote groep mensen ontstaan in Nederland die wappen als een soort levensstijl hebben gemaakt. Deze groep, voornamelijk swingers, ontspannen vrijwel ieder weekend onder het genot van verdovende middelen. De matrassen worden in de woonkamer gelegd, vrienden worden uitgenodigd… En het complete weekend wordt al wappend genoten van de drugs en van elkaar.

Drugs niet noodzakelijk

Als je de bovenstaande tekst gelezen hebt, dan denk je wellicht dat wappen en drugs onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Maar dat is lang niet altijd waar. Een WAP feestje kan natuurlijk ook plaatsvinden zonder drugs. Een goed glas wijn kan je immers ook goed in de stemming brengen. 
Of zelfs geheel zonder alcohol en drugs is de sfeer met wat kaarsjes aan en een goed stukje muziek waarbij je kunt ontspannen al een feestje op zich.

Veiligheid voorop

Thuis een feestje vieren is natuurlijk het leukste wat er is. Maar je doet er wel verstandig aan om je eigen veiligheid en die van je vrienden in acht te nemen. Als je voornemens bent om drugs te gaan gebruiken ga daar dan verstandig mee om. Test je drugs altijd voordat je het neemt bijvoorbeeld.
Pas ook op met brandende kaarsen in huis want als je onder invloed van alcohol of drugs bent dan ben je wellicht wat minder op je hoede dan wanneer je nuchter bent. En wie maakt er tijdens een potje goede seks niet eens een onverwachte beweging?

Laat je informeren

Informeer eens in je omgeving of er mensen zijn die wel eens wappen. Ongetwijfeld kunnen zij je dan nog wat nuttige tips of adviezen geven voor je begint met feesten. En mogelijk kunnen diezelfde tipgevers zelfs bij je aanschuiven als je toch die matrassen al in de woonkamer hebt liggen.

Veilige seks

Het is algemeen bekend dat wanneer je onder invloed bent van alcohol, ghb of een pilletje dat je een stuk vrijer wordt. En daarin schuilt een groot gevaar, want veilige seks verschuift dan al snel naar de achtergrond. Dat is iets waar je als je weer nuchter bent gegarandeerd spijt van krijgt. Zorg er dus altijd voor dat er condooms onder handbereik zijn. Wil je daar liever niet de nadruk op leggen, stop ze dan in de lade van je salontafel of leg ze desnoods achter de bank. 
Als je tijdens het spel op het spannendste moment op zoek moet naar condooms, dan snappen zelfs wij dat de lol er af is. En als ze meteen voorhanden zijn dan hou je de spanning vast.

Vooral genieten

Genoeg wijze lessen. Wappen is vooral genieten. Genieten van de drugs, van elkaar of van anderen en genieten van de seks. Maak een leuke keuze uit de vele producten die verkrijgbaar zijn en ga voor variatie. Niet alleen in bedpartners, maar zeker ook in de middelen die je neemt.
Een WAP ervaring is echt compleet anders als je Magic Truffels gebruikt, Salvia thee drinkt, een jointje rookt of een xtc pilletje slikt.

Waarschuwing

We pretenderen in dit artikel niet dat wappen onlosmakelijk verbonden is aan drugs. Want een weekend chillen met de matrasjes in de woonkamer kan natuurlijk ook uitstekend zonder drugs. Veiligheid staat voorop, ook als je gaat wappen. Veel plezier!

Door Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *