Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wappie is woord van het jaar

Wappie

Wappie is door de leden van het Genootschap Onze Taal gekozen tot woord van het jaar. Dat maakte directeur Vibeke Roeper van Onze Taal bekend in het NPO Radio 1-programma De Taalstaat. Volgens de leden karakteriseert dit woord het jaar 2021 het best. Het woord kreeg ruim 32 procent van de stemmen.

Wappie

Een wappie is volgens Onze Taal “een persoon die een andere kijk op de feiten heeft, bijvoorbeeld als het gaat om het pandemiebeleid, en die daarom soms raar wordt gevonden”. Wappie wordt ook gebruikt als geuzennaam.

Wappen

Het is nogal wat om het woord dat al sinds het begin van de jaren negentig staat voor een aparte levensstijl die knipoogt naar WAP (Weekend Adult Party) gekaapt wordt door een genootschap dat prat gaat op onze taal. Gekaapt is wellicht nog een woord dat streeft naar verzachtende omstandigheden want eigenlijk is het gewoon gejat!

Overeenkomst

Wanneer de foto bij dit bericht gelijkenis vertoont met een lid van het Genootschap Onze Taal, dan berust dat op louter toeval overigens. Dat we dat nog even gezegd hebben.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *