Wat is mescaline en wat doet het met je

DoorRedactie

aug 25, 2020 #drugs, #mescaline, #peyote
Peyote

Mescaline, ook bekend als 3,4,5-trimethoxyfenethylamine, is een hallucinogene stof die van nature voorkomt in bepaalde cactussen die afkomstig zijn uit het zuidwesten van de Verenigde Staten, Mexico en Zuid-Amerika. De stof wordt gebruikt om een trip te ervaren.

Peyote

De bekendste cactussen met mescaline zijn de peyote-cactus ( Lophophora williamsii ), de San Pedro-cactus ( Trichocereus pachanoi ) en de Peruaanse Torch-cactus ( Trichocereus peruvianus ).

Indianen

Mescaline wordt al duizenden jaren door indianen gebruikt bij religieuze ceremonies en voor de behandeling van verschillende lichamelijke aandoeningen. Hoewel het gebruik van mescaline-producten illegaal is in de Verenigde Staten, wordt peyote erkend als een sacrament in de Native American Church of North America. Het bezit en gebruik in Nederland en België is gelukkig volkomen legaal.

Ceremonies

Wanneer peyote wordt gebruikt bij religieuze ceremonies, is het in Amerika overigens weer wél vrijgesteld van de classificatie als een door Schedule I gecontroleerde drug volgens de American Indian Religious Freedom Act (AIRFA) van 1994.

Ook bekend als: Mescaline wordt ook wel peyote, knoppen, maan en cactus genoemd.

Geneesmiddelklasse: Mescaline is geclassificeerd als een hallucinogeen.

Vaak voorkomende bijwerkingen: mensen die mescaline gebruiken, kunnen onaangename bijwerkingen krijgen, waaronder angst, snelle hartslag, tremoren, hallucinaties en psychose.

Hoe Mescaline te herkennen

Mescaline wordt van nature aangetroffen in de vrucht- of knopvormige zaden die aan de buitenkant van de cactus groeien. Deze worden afgesneden en gedroogd en vervolgens worden ze in zijn geheel gegeten of in plakjes gesneden, maar ook gekookt. Daarnaast wordt er ook thee van getrokken. De knoppen kunnen ook worden gedroogd en vermalen tot een gebroken wit poeder dat in een capsule gestopt kan worden of het wordt gerookt met tabak.

Mescaline kan ook worden geproduceerd door middel van chemische synthese. Mescalinesulfaat is de pure vorm van het medicijn en ziet er dan uit als een witte kristallen substantie.

Wat doet Mescaline?

De effecten van mescaline houden 10 tot 12 uur aan, hoewel het gebruik van mescaline als sacrament gedurende twee dagen plaatsvindt. Als hallucinogene of psychedelische drug wekt mescaline een veranderde bewustzijnstoestand waarbij mensen een veranderde manier van denken en perceptie ervaren. Mensen omschrijven deze toestand vaak als aangenaam, euforisch, zweverig en droomachtig. 

Visuele hallucinaties zijn een veelvoorkomend effect van het gebruik van mescaline, en mensen beschrijven vaak vervormingen in hun beleving van tijd. 

Wat de experts zeggen

Er is weinig onderzoek gedaan naar het gebruik van mescaline en de effecten ervan. Maar er zijn enkele beperkte onderzoeken gedaan naar de gebruiksfrequentie, de kans op overdosering en de effecten op de geestelijke gezondheid. Onderzoek suggereert een paar belangrijke bevindingen.

Mescaline-vergiftiging is zeldzaam

Een studie van de California Poison Control System-database voor de jaren 1997 tot 2008 toonde aan dat er in die tijd slechts 31 gevallen van mescaline vergiftiging waren. 

Het gebruik van mescaline is niet gekoppeld aan geestelijke gezondheidsproblemen

Een studie gepubliceerd in PLOS One ontdekte dat er niet alleen geen verband was tussen het gebruik van psychedelische drugs (waaronder LCD en mescaline) en geestelijke gezondheidsproblemen. Uit de studie bleek zelfs dat het gebruik van deze stoffen feitelijk verband hield met een lager risico op stemmingsstoornissen, psychose, angststoornissen en psychische problemen. 

Recreatief gebruik komt niet vaak voor

Hoewel peyote door indianen kan worden gebruikt voor ceremoniële doeleinden, gebruikt een klein deel de stof recreatief. Hoewel het beschikbare onderzoek niet uitgebreid is, meldden in een onderzoek onder 89 Indiaanse adolescenten slechts 10 (11,2%) het ongeoorloofde gebruik van peyote. De meesten van hen zeiden dat ze in hun leven maar één of twee keer peyote hadden gebruikt. 

Degenen die peyote hadden gebruikt, rapporteerden eerder een lage mate van sociale steun, een laag niveau van zelfrespect en een lage identificatie met de Indiaanse cultuur, hoewel ze evenveel betrokkenheid hadden bij de traditionele Indiaanse praktijken als degenen die geen gebruik maakten van mescaline.

de tekst gaat verder onder de foto

Peyote cactus met mescaline

Andere gebruiken

Er is beperkt onderzoek gedaan naar de mogelijke medische toepassingen van mescaline. Sommige speculaties suggereren dat het medicijn mogelijk is gebruikt bij de behandeling van alcoholisme en depressie, maar er is meer onderzoek nodig voor er conclusies getrokken kunnen worden over dit onderwerp.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Volgens een onderzoek zijn de vaak gerapporteerde effecten van het gebruik van mescaline de volgende:

Agitatie

Agitatie – een emotionele toestand van nervositeit of nerveuze opwinding – kan uit het niets ontstaan ​​als mensen mescaline gebruiken. Het kan ook het gevolg zijn van overmatige zorgen over andere symptomen, zoals of hallucinaties echt zijn of waargenomen hartproblemen.

Agitatie kan snel in paniek veranderen bij mensen die hallucinogenen hebben ingenomen, wat kan leiden tot gevaarlijk geagiteerd gedrag zoals het wegrennen naar onveilige omgevingen zoals de straat met druk verkeer of in landelijke gebieden met gevaren voor het milieu zoals hoogten, moerassen, enz.

Hallucinaties

Gebruikers kunnen dingen zien of horen die er niet zijn of die geen feitelijke basis hebben. Hoewel hallucinaties een verwacht of zelfs gewenst effect zijn van hallucinogene medicijnen, vinden gebruikers ze soms veel verontrustender of beangstigender dan verwacht. 
Hoewel gebruikers doorgaans weten dat hallucinaties die optreden in een mescaline-bedwelmde toestand niet echt zijn, kunnen ze veel verwarring en angst veroorzaken.

Tachycardie

Tachycardie, of snelle hartslag, wordt gedefinieerd als een hartslag boven 100 slagen per minuut (bpm). Hoewel er misschien geen ernstige fysieke gevolgen zijn van tachycardie voor gebruikers van mescaline, kan een snelle hartslag soms angst veroorzaken bij gebruikers, wat de hartslag dan nóg verder kan versnellen. Gebruikers kunnen in paniek raken, vooral als ze bang zijn dat het gebruik van de mescaline hartproblemen veroorzaakt.

Minder vaak voorkomende bijwerkingen waren onder meer toevallen, bewustzijnsverlies en braken.

Hoewel deze ernstigere effecten niet vaak voorkomen, is het belangrijk dat gebruikers en potentiële gebruikers zich ervan bewust zijn dat het nemen van deze stoffen deze risico’s met zich meebrengt.

Tekenen van gebruik

Enkele mogelijke tekenen dat iemand mogelijk mescaline heeft gebruikt, zijn: 

  • Veranderingen in de stemming
  • Moeite met slapen
  • Rode huid
  • Hallucinaties
  • Hoofdpijn
  • Verhoogde energieniveaus
  • Gebrek aan eetlust
  • Misselijkheid of braken 
  • Slechte coördinatie
  • Aanwezigheid van drugsparafernalia

Mythen en veelgestelde vragen

Mescaline wordt soms verward met de Mexicaanse alcoholische drank mezcal, die, ondanks de folklore van drugs, is gemaakt van agave en niet van een cactus, en geen mescaline bevat. De worm die soms in een fles mezcal wordt aangetroffen, wekt, zoals vaak wordt beweerd, geen mescaline-high op omdat ook in de worm geen mescaline zit.

Hoewel mescaline geen bijzonder bekende straatdrug is, neemt het een speciale plaats in in de drugscultuur, vooral onder de groep psychedelische drugsgebruikers die misschien geloven dat psychedelische cactussen, net als paddo’s en marihuana, heilige planten zijn en moeten worden vereerd vanwege hun oorsprong in de natuur.

Aangezien mescaline vaak wordt beschouwd als een “natuurlijke” of “veilige” stof, is het minder waarschijnlijk dat gebruikers effecten melden dan bij “chemische” stoffen, maar in plaats daarvan ervoor kiezen de effecten van de drug onder controle te houden zonder de steun van gezondheidsdiensten.

Tolerantie, afhankelijkheid en terugtrekking

Er is momenteel geen onderzoek dat suggereert dat het gebruik van mescaline leidt tot fysieke afhankelijkheid, psychische afhankelijkheid of verslaving. Tolerantie vindt echter plaats en treedt meestal vrij snel op. Tolerantie betekent dat mensen meer van de stof moeten nemen om dezelfde effecten te bereiken.

Bij herhaald gebruik kan tolerantie optreden in slechts drie tot zes dagen. Kruistolerantie met andere medicijnen zoals LSD en psilocybine (komt voor in paddo’s en truffels) is wellicht ook mogelijk.  

Hoe lang blijft Mescaline in je lichaam?

De tijd dat mescaline in het lichaam blijft, is afhankelijk van factoren zoals het metabolisme, de hydratatieniveaus, het lichaamsgewicht en de algehele gezondheid van een persoon. Mescaline kan gedurende twee tot drie dagen in de urine worden opgespoord, maar kan tot 90 dagen worden opgespoord door haarfollikeltesten.

Verslaving

Mescaline lijkt niet verslavend te zijn, hoewel verder onderzoek nodig is om te bepalen of verslaving mogelijk is. Elke stof die de perceptie van de werkelijkheid van de gebruiker verstoort, is potentieel schadelijk, aangezien gebruikers de werkelijkheid gemakkelijker verkeerd kunnen interpreteren of ongelukken kunnen krijgen. In termen van toxiciteit kunnen er echter aanwijzingen zijn dat mescaline een lager risico met zich meebrengt dan veel andere recreatieve drugs.

Intrekking

Stoppen met mescaline leidt niet tot lichamelijke ontwenningsverschijnselen, maar mensen kunnen psychische symptomen ervaren die ertoe leiden dat ze op zoek gaan naar de stof. Mensen gebruiken soms middelen zoals mescaline om zichzelf te mediceren, om de problemen van het leven te vermijden of om met stress om te gaan. Als je stopt met het gebruik van mescaline, moet je mogelijk eerst de onderliggende psychologische problemen aanpakken.

Door Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *