Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Club in Beesd terecht gesloten volgens rechters

DoorRedactie

aug 24, 2020 , , ,
Rodenburg

Vorig jaar april werd Club Rodenburg in Beesd gesloten wegens drugshandel door bezoekers en dat is volgens de Raad van State ook terecht gebeurd. Dat de eigenaren aangeven dat ze zelf niet op de hoogte waren van drugshandel, doet volgens de rechters niet ter zake. Eerder kwam de zaak al onder de hamer bij een lagere rechtbank die identiek oordeelde.

XTC

De club moest dicht nadat opsporingsambtenaren in september en november 2018 zagen hoe bezoekers drugs gebruikten en verhandelden. Het ging om XTC, speed en cocaïne. Bij het laatste bezoek werd buiten de club een verdachte aangehouden. In zijn auto troffen de ambtenaren nog een voorraadje drugs aan.

Oneens

De eigenaren van Rodenburg waren het niet eens met de sluiting en dienden daarom een bezwaar in bij de gemeente West Betuwe. Die wilde echter niet van standpunt wijzigen en de eigenaren moesten dus wel naar de rechter om de beslissing ongedaan te krijgen. Maar de rechtbank was op de hand van de gemeente.
Opgeven was geen optie en de eigenaren wilden via een hoger beroep bij de Raad van State alsnog hun gelijk halen.

Klote

Mooi klote, want een hoger rechtsorgaan dan de Raad van State kennen we niet in ons land. De juridische mogelijkheden houden dus op.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *