Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Waterstof in een schuur, goed plan of niet

DoorRedactie

apr 28, 2021 , , , ,
Watersstof in flessen

Breda – Een oplettende en nadenkende getuige heeft de politie maandagavond op het spoor gezet van een levensgevaarlijke situatie. In een garagebox werden 32 gasflessen gevonden. Er is snel een einde gemaakt aan deze explosieve toestand.

Buurtbewoner

Op maandag 26 april 2021 om 23.15 uur kreeg een centralist van het operationeel centrum een verrader bezorgde buurtbewoner aan de lijn van het teamgebied Weerijs. Hij had gezien dat een man enkele grote gasflessen in een schuur bij een woning aan de Willem Boothstraat naar binnen bracht. Hij maakte zich zorgen om de woningen in de buurt. Met die gedachte belde hij de politie.

Waterstof

Politieagenten stelden een onderzoek in. Ze spraken de bewoner van de woning waar de schuur bij hoorde. Die gaf toestemming om in zijn schuur te kijken. Daar troffen de agenten 32 grote rode gasflessen aan. Na overleg met experts bleek dat deze flessen, met de vermoedelijke inhoud waterstof, vaak gebruikt worden bij het vervaardigen van synthetische drugs. Het is strafbaar om deze flessen te hebben en al helemaal strafbaar om ze zo maar in je schuur op te slaan. Hierop is de bewoner aangehouden en zijn de flessen in beslag genomen.

Bron en foto: politie

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *