Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Amfetamine laboaratorium in Heerlen

apr 28, 2021

Heerlen – Op vrijdagavond 23 april werd in een pand aan de Pappersjans in Heerlen een illegale chemische fabriek voor de productie van amfetamine (speed) aangetroffen. Er zijn twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Inval

Op basis van heimelijk ingewonnen informatie vond er op vrijdagavond een inval plaats op het pand aan de Pappersjans in Heerlen. Daar trof een arrestatieteam een in werkend zijnde illegale chemische fabriek voor de productie van amfetamine aan.

Koolmonoxide

De productie van deze synthetische drugs is levensgevaarlijk, mede door de hoge concentraties koolmonoxide. De kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast is groot bij deze gevaarlijke, vaak gekunstelde, fabrieken. Op zaterdag is deze locatie geïnventariseerd en op zondag volledig ontmanteld door de dienst Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO). Zij zijn gespecialiseerd in het ontmantelen van dergelijke gevaarlijke opstellingen en hun werkwijze is afgestemd op mogelijke gevaren voor de veiligheid van politiemensen en het milieu.

bron en foto: politie.nl

Alternatief

Amfetamine kent een uitstekend alternatief. Dat alternatief, Herbal Speed, is geheel natuurlijk en niet synthetisch. Het wordt vervaardigd uit natuurlijke ingrediënten. Herbal Speed is niet slecht voor je, het is goedkoper, legaal, het is 100% natuurlijk en bovendien een stuk goedkoper als de chemische variant.