Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wiet bestellen via Uber Eats

nov 23, 2021

Naast een maaltijd kan je door het taxi- en maaltijdbezorgingsbedrijf Uber in Canada ook te bestellen. Je moet het wel zelf ophalen in de winkel. Het was in Canada al mogelijk om sterkedrank te laten bezorgen, net als in Nederland, maar nu dus ook wiet. Uber denkt de strijd aan te kunnen binden met de illegale handel.

Ontario

De wiet is nog niet bij het hele Canadese Uber bedrijf verkrijgbaar, maar voorlopig alleen via de app in Ontario. Het is de allereerste keer dat Uber deze dienst aanbiedt. Uber gaat voor de levering van de wiet samenwerken met de Canadese wietproducent Tokyo Smoke. Samen gaan ze er voor zorgen dat bestellers een goede kwaliteit wiet geleverd krijgen. Ophalen is een vereiste zodat de kopers kunnen worden geïdentificeerd en bezorgen zou de kans op overvallen vergroten.

Legaal

Al in 2018 werd wiet volledige gelegaliseerd in Canada, dat leidde tot een explosieve groei van het aantal legale handelaren in het land, waarvan er nu meer dan 1.000 geregistreerd zijn. Toch wordt het grootste deel van de wiet in Canada nog altijd door illegale verkopers aan de man of vrouw gebracht.