Wiet gestapo is weer op stap geweest

De dagen worden kouder, de buitenwiet is weer opgerookt en de binnenkwekers draaien op volle toeren om de coffeeshops – waar de wiet legaal (gedoogd) wordt verkocht – te bevoorraden. Maar om de boel te ondermijnen kennen we in Nederland wiet gestapo’s. En die hebben het druk in de koude maanden.

Brabant

Bergen op Zoom, Sint Maartensdijk, Schijf – De politie heeft gisteren op vier locaties een onderzoek gedaan na meldingen over de vermoedelijke aanwezigheid van wietkwekerijen.

Drie locaties

Op drie locaties werd daadwerkelijk een werkende wietkwekerij aangetroffen, met in totaal 918 wietplanten. Er is niemand aangehouden. In alle panden bleek sprake te zijn diefstal van stroom en alle panden zijn inmiddels afgesloten van het elektriciteitsnetwerk. De kwekerijen zijn geruimd en alle wietplanten en goederen die voor de wietkweek bestemd zijn, zijn vernietigd.

De locaties:

In een voormalig café aan de Markt in Sint-Maartensdijk werd een in werking zijnde wietkwekerij aangetroffen. De kwekerij was verdeeld over twee kweekruimtes waar in totaal 422 wietplanten stonden.

In een woning aan de Heiningen in Bergen op Zoom werd werkende wietkwekerij gevonden. Deze kwekerij was verdeeld over drie kweekruimtes. In totaal stonden er 412 bijna oogstrijpe wietplanten. Er werden aanwijzingen gevonden dat er eerder geoogst moet zijn.

In een andere woning aan de Heiningen in Bergen op Zoom werd ook een in werking zijnde wietkwekerij aangetroffen. In deze kwekerij stonden 84 wietplanten.

In een woning aan de Huisakker in Schijf bleek dat er vermoedelijk een wietkwekerij had gezeten, maar dat deze al was ontmanteld en de woning teruggebracht was in een bewoonbare staat. Wel werd er geconstateerd dat men fraude pleegde met de elektriciteit. Daarom werd de woning van het elektriciteitsnetwerk afgesloten.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *