Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wiet kopen met bitcoin

DoorRedactie

jun 2, 2021 , ,
Bitcoin accepted

In de internationale wiethandel is de bitcoin een zeer gerespecteerd en ook zeer veel gebruikt betaalmiddel. Een bitcoin transactie is immers een stuk veiliger dan met pakken geld over straat rijden. En een paar Bitcoins koop je eenvoudig online.

Investeren

Ook stappen veel wietkwekers al sinds 2018 massaal over op de handel in cryptomunten. Er zijn honderden munten die onderling ook weer ingewisseld kunnen worden. De sporen zijn op die manier lastig te volgen en de winsten kunnen aardig oplopen. Het risico is in elk geval een stuk lager dan wanneer je op verschillende plekken grote wietkwekerijen moet onderhouden.

Dubbelop

Er zijn ook wietkwekers die het beide doen: handelen in Bitcoins en tegelijk ook wiet kweken in hun woning. Zo moest een wietkweker uit Gorinchem vorig jaar zijn dure wagens, waaronder een Lamborghini, inleveren en werden hem ook nog eens Bitcoins afgepakt ter waarde van 11.725 euro. Alles kwam aan het rollen omdat er in zijn woning een wietkwekerij werd ontdekt. Klaarblijkelijk waren de inkomsten nooit genoeg voor deze persoon.

Stroom diefstal

Veel wietkwekers zijn zeer goed bekend met allerlei methoden om elektriciteit te gebruiken zonder dat ze daarvoor betalen. En om Bitcoins te mijnen heb je net zoals bij het kweken van wiet, enorme massa’s met elektriciteit nodig.
Begin 2017 ging controleurs van een elektriciteitsmaatschappij langs in een flatgebouw langs de Voorduinen in De Panne voor een routinecontrole. Groot was hun verbazing toen ze de hoofdschakelaar uitzetten maar machines hoorden draaien in het gebouw. Na intensief speurwerk werd er een tweede, geheime, hoofdschakelaar ontdekt. Deze schakelaar gaf toegang tot niet betaalde elektriciteit van maximaal 160 ampère (40 is normaal voor een flat).
In de flat van een 34 jarige Belg trof de politie op de tweede verdieping een bomvol lokaal vol computers en ventilatoren aan. Het bleken zogenaamde bitcoin mining toestellen. Dat zijn computers die op het net ingewikkelde algoritmes kraken om zo bitcoins te kunnen verdienen. Dat is legaal en vooral in China big business. Maar de toestellen vreten wel energie, en draaiden in dit geval 24 uur per dag. De gast jatte per maand voor tenminste 3100 euro aan elektriciteit.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *