Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietkweker doet aangifte tegen zichzelf

apr 30, 2018
WietWiet (geen hennep!)
Een man die vijf wietplanten in zijn tuin had voor medicinaal gebruik, wordt op eigen verzoek alsnog strafrechtelijk vervolgd. In eerste aanleg vond het Openbaar Ministerie (OM) de zaak te klein, maar het gerechtshof besloot vandaag dat de man toch voor de rechter moet komen.  

De man wil naar eigen zeggen vervolgd worden, zodat hij “in de toekomst weet waar hij aan toe is.” De politie had de vijf planten in zijn tuin vernietigd en de man was het hier niet mee eens, omdat medicinale cannabis uit de apotheek volgens hem geen of te weinig helende werking heeft. Ook zou hij deze cannabis niet kunnen betalen.

Het OM seponeerde de aangifte van de man tegen zichzelf. Het gerechtshof oordeelde vandaag echter dat de man wel “voldoende direct belanghebbende is”, vanwege zijn argumentatie. Het is niet bekend wanneer de man moet voorkomen.

De politie meldt dat men “geen enkele wietplant mag hebben of kweken. De politie neemt deze planten altijd mee.” Bij het bezit van vijf of meer wietplanten “wordt er altijd een zaak van gemaakt.” En toch durft justitie nog steeds te spreken van ´gedogen´. Het enige dat in ons ooit zo vrijzinnige en nu streng conservatieve landje gedoogd wordt is de verkoop van illegaal ingekochte wiet bij de vele coffeeshops. Waarom wordt er wel gedoogd dat er in een ´illegaal´ product gehandeld wordt, maar niet dat de burgers het voor eigen consumptie gebruiken?