Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietkweker in Weesp gepakt door verrader

jan 4, 2022
Wiettop vers

In Weesp trof de politie zondagavond 2 januari 2022 een wietkwekerij aan in een woning aan de Vincent van Goghstraat in Weesp. Vier personen die aanwezig waren in de woning zijn door de politie aangehouden. De 38-jarige bewoner zit nog vast voor verder onderzoek.

Oplettende burger

Een jaloerse buurman oplettende burger schakelde de politie in na verdachte omstandigheden rondom de woning. Agenten gingen een kijkje nemen en ontdekten vervolgens een wietkwekerij aan in de woning. Er werden ruim 600 wietplanten vanuit de stek gekweekt aangetroffen en een groot aantal attributen zoals lampen en ventilatoren. Deze wietplanten de goederen zijn in beslag genomen en vernietigd.

Heengezonden

Drie mannen, een 37-jarige man uit Blaricum, een 31-jarige man uit Maarssen en een 34-jarige man uit Reeuwijk zijn heengezonden maar blijven verdachten in het lopende onderzoek. De bewoner van de woning zit nog vast en wordt voorgeleid. De recherche onderzoekt de rol van de verdachten met betrekking tot de hennepkwekerij en de aangetroffen spullen.

Stroom bangmakerij

Steeds lees je in persberichten van overheidsdiensten zoals de politie weer de bangmakerij over de diefstal van elektriciteit zoals dit:

Bij illegale hennepteelt is er bijna altijd sprake van diefstal van stroom. De aangelegde illegale aansluiting is vaak brandgevaarlijk wat een groot risico is voor het pand en naastgelegen panden. Een ander teken van een hennepkwekerij in uw nabije omgeving kan ook zijn dat er illegaal stroom wordt afgetapt, dit kan leiden tot brandgevaarlijke situaties.

Politie

Zolderkamer

Maar wat te denken van de buurjongen op zijn zolderkamer die drie stekkerblokken van de Action in elkaar heeft gestoken, om zijn iPad, Hooverboard en iPhone op te laden onder zijn bed? Dat is net zo gevaarlijk als die wietkweker natuurlijk. Bovendien weten veel wietkwekers inmiddels wel dat juist gevaarlijke situaties met elektriciteit de pakkans verhogen dus die kijken wel uit.

Gedogen

Daar komt nog bij dat we in Nederland de verkoop van wiet gedogen in de coffeeshops. Die wiet komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Maar gezien de heksenjacht op wietkwekers kunnen deze zonder lastige vragen geeneens eerlijk betalen voor hun gebruikte elektriciteit. Dus is jatten de enige oplossing.