Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietkwekerij in pand met asbest

DoorRedactie

apr 30, 2019 , ,
Gorilla Glue 4

Vorige week woensdag heeft de politie in Alkmaar een 27-jarige man uit Hoorn aangehouden op verdenking van het kweken van wiet in een pand aan de Boterstraat in Alkmaar.

Melding van een wietlucht

Kort daarvoor had de politie een melding binnengekregen dat rond het pand een sterke wietlucht hing. De snuffeldienst van de politie rook de geur ook en besloot een onderzoek in het pand in te stellen. In de woning werden in twee ruimtes wietkwekerijen aangetroffen. Onderzoek wees uit dat er ook sprake was van diefstal van stroom. Een getuige wees de politie op de verdachte, de huurder van het pand, die even verderop stond toe te kijken. Hij kon ter plaatse worden aangehouden.

Ontruiming uitgesteld door asbest

De wietkwekerij kon niet meteen worden ontruimd, zoals gebruikelijk is in dit soort gevallen. Er bleek een lekkage te zijn, waardoor het plafond onder de kwekerijen gevaarlijk begon door te zakken. De brandweer en Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente stelden een onderzoek in. Het bleek op zich veilig genoeg te zijn om tot ontruiming over te gaan. Dit werd echter tegen gehouden door het feit dat in de woning asbest aanwezig bleek te zijn. Het aantal planten is daardoor nog niet bekend.

Bron: politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *