Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietkwekerij met 22.000 planten opgerold

sep 5, 2019

Het is de droom van iedere wietkweker. In de open lucht een grote kwekerij waar de wietplanten alle ruimte hebben en waar ze tot volwassen bomen kunnen uitgroeien.

Grootste cannabis plantage ooit

Agenten van de Spaanse Guardia Civil hebben de grootste cannabis plantage ooit in het land ontmanteld in de streek Extremadura. In de operatie ‘Green Sentinel’ kwamen de speurders de gigantische kwekerij op het spoor bij een zeer verlaten boerderij in de stad Alcuéscar (Cáceres). Ze troffen er ongeveer 22.000 volwassen sativa planten, 281 kilogram gedroogde wiet en overvloedig veel materiaal voor de teelt.

Tien aanhoudingen 

Voor deze feiten zijn in totaal 10 mensen, negen van Albanese nationaliteit, gearresteerd. De tiende was een Spanjaard, een inwoner van de stad Arroyomolinos in Caceres. Deze persoon wordt ook verdacht van mensenhandel.

28 augustus

De actie vond met name plaats op 28 augustus 2019, toen Guardia Civil agenten de operatie voltooiden met de inval op de locatie van wat tot nu toe de grootste marihuanaplantage is die is gevonden op Spaans grondgebied. 

Details

De details van deze operatie werden dinsdag bekendgemaakt door de afgevaardigde van de regering in Extremadura, Yolanda García Seco, en de hoofdcommandant van Cáceres, María Jesús Pascual, die verklaarde dat het onderzoek begin augustus begon toen er informatie binnenkwam over het bestaan van de kwekerij bij een boerderij met een grondgebied van 5 hectare in de gemeente Alcuéscar (Cáceres).

Kurk diefstallen

De ROCA Team-agenten die de mogelijke diefstal van kurk in de nabijgelegen boerderijen in de gaten hielden hebben talloze inspecties uit moeten voeren om de exacte locatie van de boerderij te vinden. Het perceel ligt extreem ver afgelegen. Tijdens de inval stuitte de politie op de negen Albanezen die onder barre omstandigheden hun werkzaamheden uitvoerden. Ze waren 24/7 aanwezig en sliepen in tenten op vieze matrassen verspreid over het landgoed bij de boerderij. Het landgoed was compleet omheind en van buitenaf waren de cannabisplanten niet zichtbaar.