Wietkwekerijen in het nieuws

Medicinale Cannabis

Het kweken van wiet is illegaal in Nederland, net zoals het jatten van make-up bij de HEMA, of het mishandelen van dieren of de verzekering oplichten. Toch zijn het de plantenkwekers die dagelijks het nieuws halen. Wij troffen er weer flink wat. Een lijstje.

Opgerolde wietkwekerijen

UTRECHT – In een van de woningen aan de Musketierlaan die de politie woensdag doorzocht na een schietincident, is een wietkwekerij gevonden. Volgens de politie werd ook illegaal stroom afgetapt en was de gasmeter ”zeer gevaarlijk” aangepast.

MIDDELBURG – De politie heeft maandag een wietkwekerij ontdekt in een woning aan de Verwerijstraat in Middelburg. Vanwege het vermoeden dat er een wietkwekerij in de woning aanwezig was, deed de politie vanmorgen een inval.

HEELSUM – In een bedrijfspand in Heelsum heeft de politie woensdagmorgen een grote, in werking zijnde wietkwekerij opgerold. Het gaat volgens wijkagent Carlo Hoedt om een ‘professioneel ingerichte kwekerij’, met tussen de 1.000 en 1.500 hennepplanten. 

OVERBERG – Bij een brand aan de Parallelweg in Overberg is woensdag een deel van een schuur afgebrand. De politie heeft de zoon van de eigenaar aangehouden. In de schuur waren geen dieren, maar de brandweer trof een kleine wietkwekerij aan.

WAALWIJK – Tijdens een integrale controle van de politie, gemeente Waalwijk en Enexis is dinsdag op de zolder van een woning aan de Vivaldistraat een kwekerij met honderd planten aangetroffen. Er is nog niemand aangehouden. 

KERKRADE – De politie heeft woensdagochtend in Kerkrade een hennepplantage met ruim 600 planten ontdekt. Na een tip ging de politie poolshoogte nemen bij een woning aan de Drievoegelstraat. In het pand waren meerdere ruimtes ingericht als wietkwekerij. Volgens een woordvoerder stonden er ruim 600 wietplanten. De aanwezige apparatuur en de hennepplanten worden in beslag genomen en vernietigd. Ook werd er illegaal stroom afgetapt.

SCHIEDAM – In de Franklinstraat in oost is vandaag een wietkwekerij ontmanteld. Wijkagent Kees Koopmans maakt er melding van. “Kwekerijen zouden moeilijker te ontdekken zijn door het gebruik van zuinige LED-lampen”, zo stelt hij. Maar vandaag werd het tegendeel bewezen, aldus Koopmans. De hennepkwekerij werd volgens hem ontdekt in samenwerking met Stedin

Door Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *