Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietlucht verraadt kwekerij in Etten-Leur

okt 24, 2019
kwekerijWietkwekerij, geen hennepkwekerij. Foto van Pixabay

Etten-Leur – In een bedrijfspand aan de Pauvreweg heeft de politie woensdag een flinke hennepkwekerij gevonden en geruimd. In het pand stonden 1185 hennepplanten. Een persoon is aangehouden.

Meting energieleverancier

In de straat was een duidelijke hennepgeur te ruiken en een meting van de energieleverancier leverde een vermoeden op dat er sprake kon zijn van een hennepkwekerij in het bedrijfspand. In totaal bestond de kwekerij uit 1185 hennepplanten. Het energiebedrijf stelde vast dat er sprake was van diefstal van de stroom. Omdat de politie  aanwijzingen heeft dat er eerder geoogst is van de planten, zijn er twee voertuigen in beslag genomen. De hennepkwekerij is door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld. Een 51-jarige man is aangehouden en hij zit vast voor verhoor. De politie doet verder onderzoek. 

bron: politie.nl

Hennep of wiet?

Voor alle duidelijkheid: wij gebruiken de term hennep niet. Van hennep maak je touw of auto onderdelen. Daar zit geen thc in. Justitie doet dat echter wel, dus als we een persbericht overnemen dan laten we dat ongemoeid.