Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietverwerking verstoord door politie

feb 21, 2022

Oud-Beijerland – Op donderdag 17 februari zijn 7 mannen aangehouden in een bedrijfspand in Oud-Beijerland. De mannen worden verdacht van het bezitten, telen, bereiden en verkopen van verdovende middelen, witwassen van geld en wapenbezit.

Verrader belde de politie

Gisteren ontving de politie een belletje van een verrader een anonieme tip over een bedrijfspand op de Alexander Flemingstraat in Oud-Beijerland. In dat pand zou een grote hoeveelheid drugs liggen. Agenten gingen op de melding af en troffen tijdens de doorzoeking onder andere enkele honderden kilo’s gedroogde wiettoppen, blokken hasj, winegums met THC (hoe weten ze dat meteen na de inval, moet je dat niet eerst onderzoeken?), een vuurwapen en een grote hoeveelheid geld aan.

Huiszoeking

Tijdens de doorzoeking waren 7 mannen in het pand aanwezig. Het gaat om 5 mannen uit Barendrecht tussen de 39 en 44 jaar, een 43-jarige Rotterdammer en een 47-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats. Zij zijn aangehouden op verdenking van het bezitten, telen, bereiden en verkopen van verdovende middelen, het witwassen van geld en wapenbezit. Het onderzoek wordt voortgezet.

Het bedrijfspand wordt door de burgemeester gesloten.

Bron: politie.nl

Misbruik meldingen

De politie maakt naar alle waarschijnlijkheid nogal eens misbruik van het feit dat er meldingen anoniem binnen zijn gekomen. De vraag is namelijk of dat ook wel echt zo is in alle gevallen. Wanneer er onvoldoende grond is om een pand binnen te vallen, dan helpt het enorm als er toevallig meldingen binnen komen dat er drugs of wapens in een pand aanwezig zouden zijn. Als dergelijke meldingen binnenkomen dan geeft de officier van justitie vrijwel altijd toestemming tot huiszoeking.