Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietwoning in Zaltbommel niet op slot

jun 29, 2022

ZALTBOMMEL – Een woning in de binnenstad van Zaltbommel waar de politie eind mei een wietkwekerij aantrof, hoeft niet op slot van burgemeester Pieter van Maaren. De woning moet beschikbaar blijven voor verhuur, vindt hij.

Wet Damocles

Op basis van de Wet Damocles had Van Maaren de woning wel kunnen sluiten. Met deze wet als handvat gaat de burgemeester dan op de stoel van de rechter zitten en sluit nog voor er een rechtszaak is een pand voor enkele maanden en soms wel een jaar.

Verklaring gemeente

De gemeente somt een aantal redenen op waarom er de noodzaak er niet is om het pand aan de Gasthuisstraat op slot te doen: de wietkwekerij was nog niet in bedrijf en er zijn geen wiettoppen aangetroffen. Verder heeft de politie de zaak in onderzoek.

Meld Misdaad Anoniem

De wietkwekerij kwam in mei aan het licht na een melding via Meld Misdaad Anoniem. Drugsoverlast en ondermijnende criminaliteit, zoals het kweken van wiet, hebben in het veiligheidsbeleid van de gemeente de hoogste prioriteit. Dat natuurlijk om de baantjes zeker te stellen want minder wiet is er niet en de criminaliteit daalt ook al jaren niet.