Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Zeldzame en bijzonder cannabis soorten

nov 1, 2019

In de geschiedenis van cannabis hebben kwekers ernaar gestreefd om de best mogelijke exemplaren van elke soort te vinden om planten van de hoogste kwaliteit te verkrijgen. Maar ook om hun afstamming te verfijnen en nieuwe hybriden te verkrijgen.

Moeder natuur

Moeder Natuur is onvoorspelbaar en ze verrast ons soms aangenaam met unieke en buitengewone planten. Planten die opvallen door hun morfologie of aanpassingsvermogen, en het feit dat ze heel andere eigenschappen ontwikkelen dan wat we gewoon zijn van cannabis .

Nieuwgierig

Botanische nieuwsgierigheid heeft ertoe geleid dat sommige kwekers die deze ‘gemuteerde stammen’ zijn tegengekomen, hebben onderzocht of ze wellicht interessante kenmerken hebben die kunnen worden gebruikt bij het kweken van cannabis. Hierdoor kunnen de eigenaardigheden, voor- en nadelen van deze hybriden populair worden.

Dr. Grinspoon, vezelig en slank

Een van de meest populaire ongebruikelijke soorten is Dr. Grinspoon, een puur erfstuk Sativa die opvalt door haar krachtige, vezelachtige en slanke groei die aanzienlijke hoogten kan bereiken. Zelfs met een korte vegetatieve periode.

Deze super Sativa produceert zeer luchtige toppen met dunne en gescheiden kelken die eruit zien als een rare knop die nooit verdicht is, zich onafhankelijk en ver van elkaar ontwikkelt, in de vorm van kleine, harige en harsachtige torentjes. Dit is een zeer ongebruikelijke eigenschap, want de plant lijkt nauwelijks op een cannabisspecimen totdat men wat van zijn aromatische “toppen” ruikt, die de ware aard van deze enkele plant zullen onthullen. Een echte oprechte cannabis topper.

grinspoon

Zoals al gezegd, lijkt de Grinspoon op het eerste gezicht misschien niet op een cannabisplant , maar lijkt ze eerder op een harige struik of een soort vezelige wijnstok in plaats van de gebruikelijke planten die in onze tuinen worden gevonden.

Toch worden haar vreemde uiterlijk, lange bloeiperiode (95 dagen) en bescheiden productiviteit gecompenseerd door de sterke psychedelische en opwekkende high , vergelijkbaar met de beste Sativa’s, zeer vergelijkbaar met die van  Haze-soorten. Een langdurige, stimulerende effect dat je na slechts een paar trekjes meteen naar de sterren en er voorbij stuurt. Sterk aanbevolen om een ​​slecht humeur te verbeteren en voor alle soorten creatieve en zelfs fysieke activiteiten … er gaat niets boven een mooie Dr. Grinspoon-joint voor je aan een vette boswandeling begint!

Ducksfoot, bladeren die eruit zien als een eendenpoot?

Ducksfoot komt oorspronkelijk uit Australië en is een zeldzame mutatie waardoor deze plant opgerolde bladeren met vliezen en aangehechte blaadjes ontwikkelt , in plaats van gescheiden en speerachtige blaadjes zoals we die gewend zijn van een normale wietplant . Deze bladeren zien er echt uit als een eendenpoot, alsof de blaadjes interdigitale membranen waren.

Dit komt door een recessief gen dat meestal wordt aangetroffen in door Sativa gedomineerde soorten; dus als je ooit een fenotype met dit specifieke gen tegenkomt, kun je het houden en wat doorkweken, net als de oorspronkelijke maker van de soort,  Wally Duck . De kruising van een DucksFoot met een gewone soort resulteert in ongeveer 25% van de nakomelingen met deze zeldzame eigenschap.

Dit unieke aspect en het feit dat de geur milder is dan de meeste soorten, zorgt ervoor dat de Ducksfoot gemakkelijker onopgemerkt blijft en zich verstopt tussen andere planten zonder de aandacht te trekken. Het is dan een ideale soort voor guerrilla en discrete balkonteelt.

Ducksfoot is in alle opzichten een ongewoon exemplaar, omdat het aroma een mengsel is van peper- en wierooktonen  dat lijkt op een aromatische plant in plaats van een commerciële cannabissoort. Last but not least moet worden gezegd dat het een heerlijk, ontspannend effect heeft.

Frisian Duck, een hybride van Ducksfoot

Frisian Duck , een Frisian Dew (Super Skunk x Purple Star) x Ducksfoot hybride, is gemaakt zodat mensen konden genieten van de legendarische Ducksfoot. Frisian Dew  is een hybride speciaal ontwikkeld voor buitenkwekers met een hoge weerstand tegen kou en ongedierte, geërfd van de Ducksfoot-ouder . 

Frisian Duck erft ook de bladeren van de Ducksfoot met zwemvliezen , waardoor het nog discreet is; het is een ideale soort voor onopvallend tuinieren en guerrillakweek , ook voor onervaren kwekers die de basis willen leren zonder buren en bezoeken die het merken.

Bindi Buds of ABC (Australian Bastard Cannabis)

Cannabis Australis is een fenotype dat in de jaren 70 in Australië is ontdekt en opvalt door zijn rare morfologie, die zoals je ziet lijkt op cannabis Sativa .

Sommigen beweren dat het een Australische landras is die is afgeleid van de eerste cannabissativa die in het gebied is geïntroduceerd vanwege de enorme genetische verschillen, maar de waarheid is dat er geen sluitend bewijs is om dit te ondersteunen; het kan ook een extravagante mutatie zijn van een ongewone stam die in de loop van de tijd stabiel is gebleven.

ABC-planten groeien als een bossige struik met kleine, volle en glanzende bladeren met gladde randen en een maximale lengte van 5 cm, gegroepeerd in kleine clusters van chaotische uitstraling.

In feite lijkt deze structuur (en zijn citrus en kruidige aroma, onderscheidend Sativa) erg op die van Dr Grinspoon, eerder gezien, en zelfs op die van een hop, een cannabisverwant , waardoor het vrij duidelijk is dat het een soort is als geen andere.

Deze ongewone structuur zorgt voor een hoge weerstand tegen kou en schimmels , evenals totale discretie, wat de reden is waarom sommige fokkers hebben geprobeerd het te kruisen met andere soorten om het cannabinoïdenniveau te verbeteren (het gemiddelde THC-gehalte is ongeveer 5%) en dus aantrekkelijker maken voor de commerciële markt.

Maar er is nog geen stabiele hybride ontwikkeld, vanwege het feit dat het gen dat verantwoordelijk is voor deze eigenschap recessief is. Bovendien is het niet gemakkelijk in het nageslacht te vinden, waardoor het een zeer moeilijk kenmerk is om te repareren.

Deep Chunk, de ultieme Afghaanse Indica

Ook in de jaren 70 lanceerde cannabiskweker Tom Hill een nieuwe soort voor de Californische cannabismarkt, Deep Chunk , een puur Indica landras uit Afghanistan, dat snel erkenning kreeg voor zijn indrukwekkende eigenschappen.

Deep Chunk groeit sterk en robuust , ontwikkelt dikke en resistente stengels en is klaar na een relatief korte bloeiperiode en biedt gemiddelde opbrengsten aan toppen die ramvol zitten met trichomen . De high is intens, ontspannend, leuk en langdurig. De grootte en dikte van de bladeren zijn geweldig, wat één van de belangrijkste kenmerken van deze soort is, rekening houdend met zijn pure Indica genetische achtergrond.

Om deze redenen – omdat het zijn beste eigenschappen, compacte structuur en chocolade-, citrus- en koffiearoma met aardse en leerachtige tonen doorgeeft – wordt Deep Chunk zeer gewaardeerd door kwekers die van traditionele en hoogwaardige soorten houden . Het slechte nieuws is dat je het in de vorm van klonen of zaden van andere kwekers moet krijgen, omdat de originele Deep Chunk niet langer op de markt verkrijgbaar is.

Dit zijn zonder twijfel enkele van de meest interessante en zeldzame soorten die de cannabiswereld te bieden heeft, maar je kunt wedden dat Moeder Natuur ons in de toekomst zal verrassen met andere mysterieuze soorten.