Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

De overheid laat miljarden liggen

jun 2, 2021
Cannabis planten

De legalisering van cannabis in de Verenigde Staten blijkt een gigantisch succes. Niet alleen de lokale bevolking profiteert gigantisch van de legalisering, maar ook de industrie van toeleveranciers, transporteurs en de overheid door de geheven belastingen.

Legalisering

Sommige mensen denken dat de legalisering van wiet een gelegenheid is voor iemand zoals Philip Morris om marihuana sigaretten te verkopen. Het is veel dichter bij de waarheid om te zeggen dat marihuana potentieel voor medisch gebruik laat zien. Dat blijkt ook uit het aantal bedrijven dat zich richt op deze zonnige zijde van cannabis ​​in de markt.

Medisch

Op medisch vlak blijft de vraag naar goed geteelde cannabis enorm. Bedrijven zoals Bedrocan kunnen de vraag nauwelijks aan. Er is veel ruimte op de markt om nog een aantal partijen te hebben die legaal cannabis met THC telen ten behoeve van de medische wereld.

Belastingen

Als cannabis volledig gelegaliseerd wordt, dan gaat de geldkraan pas echt open voor de overheid. De grote jacht op wietkwekers kan gestaakt worden waardoor er jaarlijks vele duizenden uren minder personeel hoeft te worden ingezet. Het jagen op de wietkwekers kost vele honderden miljoenen.
Daarnaast zal alles want rondom de gelegaliseerde cannabis in het b.t.w. circuit terecht komen waardoor er extra inkomsten komen voor de overheid. Tel daarbij op dat de industrie zich expandeert en er werkgelegenheid ontstaat die ook weer hun sociale steentje gaan bijdragen.