Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugs in het uitgaansleven kan niet worden verbannen

DoorRedactie

apr 3, 2019
uitgaan

Het gebruik van harddrugs in het uitgaansleven is de laatste jaren steeds normaler geworden. In februari meldde het Trimbos-instituut in een jaarlijks onderzoeksrapport dat het aantal te sterke xtc-pillen dat in Nederland circuleert blijft toenemen.

Ketamine wint aan populariteit

Ook gebruik van het narcose-middel ketamine, waarbij hallucinaties kunnen optreden, is inmiddels gemeengoed aan het worden. En naast ketamine is ook het gebruik van cocaïne, speed en een pilletje niet meer vreemd onder de stappers.

Geweld en drugs

In maart zei minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker dat hij werkt aan een wet waarbij geweld tegen hulpverleners standaard met een gevangenisstraf wordt bestraft. De vraag is of dat helpt als overmatig drugs- en drankgebruik in het uitgaansleven niet worden aangepakt.
Maar helaas zijn er te weinig cijfers bekend die het geweld scheiden tussen drank- en drugsgebruikers. Waarschijnlijk zijn dergelijke cijfers wel degelijk bekend maar komen ze even niet goed uit in het gevoerde beleid.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *