Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Eindelijk succesje voor de lokbus

aug 18, 2022
Lokbusjefoto: politie

Hè hè, het heeft even geduurd, maar na talloze mislukte pogingen is er eindelijk een succesje geboekt voor de politiedrugslokbus. De bus moest er wel voor op een opvallende plek neergezet worden en ook werd de bus (bestelwagen eigenlijk) scheef geparkeerd zodat hij extra opviel. Maar het ijs is gebroken en er belden eindelijk mensen.

Noordhoek

Noordhoek – Inwoners van het dorp Noordhoek hebben de afgelopen weken 5 keer de politie gebeld in verband met een verdachte bus die in het dorp geparkeerd stond. Het gaat om een lokbus van de politie die er uit ziet als een bus vol drugsafval. De politie kreeg onder andere een melding van leden van de buurtpreventie. Buurtpreventie is meestal een Whatsapp groepje waarin je pensionado’s uit het dorp treft die de hele dag voor het raam zitten. Ook andere inwoners van het dorp vertrouwden niet een waarschuwden de politie. Dit doen ze overigens ook al als er een vreemde fiets tegen een lantaarnpaal staat.

Oude witte bestelbus

De lokbus is een oude, vieze witte bestelbus. De laadruimte ervan staat vol blauwe vaten. Vaten die regelmatig ergens worden aangetroffen, bomvol afval van drugslabs waar synthetische drugs worden geproduceerd. Door die chemische stoffen is er een wezenlijk gevaar van brand en ontploffing. In dit geval zijn de vaten uiteraard leeg en schoon. Rondom de bus hangt een weeïge, anijsachtige lucht, de geur van synthetische drugs. Het soort bus dat je, als het echt om drugsafval gaat, niet in je woonwijk wilt. . De bus wordt op plekken neergezet waarvan we weten dat criminelen dat ook zouden doen. De bedoeling is dat de lokbus opvalt en dat mensen de politie bellen. We willen hiermee de meldingsbereidheid verhogen om zo veel schade te voorkomen.

Taart voor de bedenker

Dit enorme succes van het toch al opmerkelijke plan van een ‘lokbus’ dat tot niets lijdt maar wel weer een pak geld kost, mag wat ons betreft meteen de vuilnisbak in, maar op de afdeling waar dit bedacht is, is het waarschijnlijk gevierd met een goed stuk gebak tijdens de koffiepauze. Gefeliciteerd, team!

Foto: politie.nl