Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Halve ton coke tussen mango’s in 010

okt 13, 2022

Naar aanleiding van een tip van een buitenlandse opsporingsdienst heeft de Douane vanmiddag 540 kilo cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven. De straatwaarde van deze partij is ruim 40 miljoen euro.

Mango’s

De verdovende middelen zaten verstopt tussen een lading mango’s afkomstig uit Brazilië. De mango’s waren bestemd voor een bedrijf in Nederland. Dit bedrijf heeft niets met de smokkel te maken. 

HARC-team

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie, heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd. 

Bron: Openbaar Ministerie

Nawoord redactie

Inmiddels is een bericht zoals het bovenstaande een bericht geworden dat vrijwel geen nieuwswaarde meer kent. De enorme hoeveelheden die onderschept worden initiëren de doorkomst van nog veel grotere hoeveelheden. Je leest natuurlijk nergens hoeveel er wel door de douane komt want dat weet niemand. Toch hoor je wel eens voorzichtige schattingen van een tienvoud. In dit geval zou dat betekenen dat 5000 kilo wel de eindbestemming bereikt.