Kisten met mango’s vol met cocaïne

Cocaïne tussen mango's

De douane en de politie hebben in de haven van Rotterdam een transport Braziliaanse mango’s onderschept. Tussen het fruit in de container zat zeker 1500 kilo cocaïne verstopt.

Een 37-jarige douanier uit Rotterdam is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het drugstransport. De man was al langer in beeld bij de speurders en toen ze erachter kwamen dat hij mogelijk betrokken was bij de invoer van deze container met mango’s, onderschepten ze de boel.

Miljoenen straatwaarde

De douanier wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Alle cocaïne, met een straatwaarde van miljoenen euro’s, is inmiddels vernietigd.

Vaker grote transporten

Onlangs wist een medewerker van justitie op de televisie te vertellen dat smokkelaars steeds grotere transporten op touw zetten. En bij het proberen van nieuwe lijnen zijn transporten van 1000 kilo of meer inmiddels geen uitzondering meer. Iets dat overduidelijk aangeeft dat de onderschepte transporten slechts het topje van de ijsberg zijn.

Door Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *