Niet in een container maar onder een schip

Cocaïne Westhaven

Smokkelaars gebruiken de methode wel vaker, al lees je er niet zoveel over: ze binden hun smokkelaar aan de onderkant van een zeeschip en halen dat er later in de haven met een duiker onder uit. Maar soms is het duikteam van de douane eerder. Het duikteam van de douane heeft woensdag dan ook tijdens een routinecontrole 150 kilo cocaïne gevonden onder een schip in de haven van Amsterdam.

Zeeschip uit Brazilië

De 150 kilo onversneden cocaïne werd gevonden onder een zeeschip, in de Westhaven van Amsterdam, dat afkomstig was uit Brazilië. De drugs zaten verstopt in tassen en zijn inmiddels vernietigd. Er is niemand aangehouden, meldt de douane in een bericht donderdag.

Onderzoek

Het HARC-team Amsterdam, een samenwerkingsverband tussen de Douane, FIOD en politie, heeft de zaak verder in onderzoek, want die moeten tenslotte ook aan de gang blijven in de zinloze oorlog.

Foto: Douane.

Door Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *