Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Het paddo seizoen is geopend

paddo's

Sinds de overheid een verbod (het zoveelste) heeft ingesteld op de handel in verse en zelfs gedroogde paddo’s zijn liefhebbers er op aangewezen om ze zelf te kweken. En dat zelf paddo’s kweken is echt super eenvoudig. Lees gezellig met ons mee.

Growkit of sporen

Je kunt paddo’s kweken op een medium door het gebruik van sporen, of je kunt paddo’s kweken vanuit een kant en klare set die lijkt op een portie nasi van de Chinees. De beste manier om van start te gaan -zeker voor een beginner- is door de aanschaf van een paddo kweekset. Paddo kweeksets zijn er in drie verschillende maten. Dat heeft niets met de grootte van de te kweken paddo’s te maken, maar met het volume van de growkit. Hoe groter de kit, des te meer paddo’s kan je oogsten. Voor ervaren gebruikers zijn alle spullen uit een kweekset ook los verkrijgbaar. Je werkt dan met sporenprints of sporenspuiten, samen met het benodigde materiaal om een substraat te maken waar je mycelium in kan groeien en ook een speciaal bakje voor dit doel. Er is ook voldoende sterilisatie nodig om te voorkomen dat bacteriën het substraat kunnen besmetten.

Paddo kweeksets zijn er in verschillende maten. De maat bepaalt de hoeveelheid die je oogst, niet de grootte van je paddenstoelen

Kweekset voor beginners en gevorderden

Het kopen van een kweekset is niet alleen voor beginners, maar ook voor gevorderde kwekers een eenvoudige en snelle manier om paddo’s te kweken. Je hoeft niet van alles bij elkaar te zoeken en je kunt meteen aan de slag. De kweeksets zijn er met een volume van 250 cc, 1200 cc en als je een rijkelijke oogst in gedachten hebt dan kan je zelfs naar 2100 cc.

hoe kweek je paddos
Zo kweek je paddo’s

Zo werkt een paddo kweekset

Stap 1

Was je handen zeer grondig om besmetting te voorkomen. Onderschat deze stap niet en maak de kweekset schoon met een schone, natte doek. Verwijder het deksel, maar gooi het niet weg. Bewaar het voor stap 3.

Stap 2 prik in de laag

Neem een ​​schone vork (bij voorkeur neem je deze eerst af met alcohol) en prik wat gaten in de bovenste laag. Verdeel de gaten regelmatig over de kweekset (6 tot 8 rijen gaten is voldoende). Hierdoor kan de stof het water beter opnemen als je gaat soaken.

Stap 3 vullen met lauw water

Vul de bak van de growkit met lauw water tot aan de rand van de set (20 º C). Plaats het deksel en laat de kweekset nu gedurende 1 uur inweken zodat het water maximaal wordt opgenomen.

Stap 4 giet het water af

Verwijder na het weken het deksel van de kweekset en giet voorzichtig het water af. Giet al het overtollige water eruit.

Stap 5 water toevoegen

Voeg een kleine hoeveelheid lauw water (20 º C) toe aan de kweekzak.

  • Voor de 2100cc kweekset: 2 kopjes (0,5 liter)
  • Voor de 1200cc kweekset: 2 kopjes (0,5 liter)
  • Voor de 250cc kweekset: 1 kop (0,25 liter)

Plaats nu de growkit in de kweekzak. Wel opletten dat het water niet over de rand van de growkit gaat.

Stap 6 sluit de kweekzak

Sluit de kweekzak door de bovenkant van de zak te vouwen en bevestig deze met de paperclip (onderdeel van je kweekset).

Stap 7 plaatsen van de kweekset

Plaats de kweekset op een plaats zonder direct zonlicht. De kweekset zal niet goed gaan als je het te dicht bij een warmtebron plaatst en ook onder een lamp is niet bevordelijk voor de groei van de paddo’s. De ideale temperatuur voor de beste groei van je paddo’s ligt tussen de 20 en 25 º C.

Stap 8 bevochtigen

Bevochtig de kit dagelijks met een spuitfles (maximaal 1-2 keer pompen). Dit is ook belangrijk na het oogsten.

Stap 9 twee weken geduld

De eerste paddestoelen zullen over twee weken zichtbaar zijn. Wees geduldig, het kan een langere periode duren voordat de eerste paddestoelen zullen groeien.

Stap 10 het oogsten

De paddenstoelen moeten worden geoogst vlak voordat de huid onder de hoeden los begint te raken. De oogst: pak de stengel voorzichtig en draai de paddenstoel naar links en dan naar rechts en trek voorzichtig. Op deze manier kan je de paddenstoel zo volledig mogelijk verwijderen en op deze manier kan je de kweekset voor een volgende flush gebruiken.

Je eerste paddo’s!

Binnen een week zal je duidelijke tekenen van leven zien. Zodra de eerste hoedjes verschijnen, kan je een volledige groei verwachten binnen ongeveer 7 dagen. Na deze periode is het tijd voor de oogst. Het beste moment is net voordat de “sluier” breekt. De sluier breekt wanneer de bovenkant van het hoedje scheurt om de sporen af te geven. Het is -alweer- belangrijk om je handen zorgvuldig te wassen voordat je je paddo’s oogst, om te voorkomen dat je vreemde levensvormen -bacteriën dus- introduceert in je kweekomgeving die mogelijk de gezondheid van je paddo’s kunnen schaden. Het oogsten van de paddo’s doe je door ze voorzichtig bij de basis te pakken en zorgvuldig uit de ondergrond te draaien.

Paddo Albino kweekset
Er zijn zelfs albino paddo’s

Meerdere flushes

De kweeksets zijn geschikt meerdere flushes kunnen produceren zodat je vaker kunt oogsten dan één keer. Om dit voor elkaar te krijgen, hoef je alleen lauw water over de cake te gieten om het mycelium weer op te starten. Laat de bak ongeveer 12 uur in het water staan en giet vervolgens het water weer af zoals je dat al eerder hebt gedaan bij je eerste flush. Nu kan je de eerder genoemde stappen herhalen om het proces opnieuw op te starten.

Kweeksets met korting kopen

Hatseflats! Speciaal voor de lezers van dit blog lanceren we een extra kortingscode: PADDO2021. Als je deze code invult tijdens het afrekenproces in onze winkel, dan krijg je een verrassende extra korting op de toch al belachelijk lage prijzen.

De Magische Paddo

De paddo is nog niet zo heel erg lang populair. Pas in de loop van de jaren 1990 werd de magische paddo in Nederland en België populair door de psilocybine en psilocine die bepaalde soorten bevatten. Andere, internationaal bekende bijnamen zijn: Psilo, Shroom en Magic Mushroom.

Gedroogde paddo's
Gedroogde paddo’s

Jaren ’90

In de jaren 90 kreeg werd met dank aan de vele smartshops de paddo bekend in Nederland en in mindere mate in België. Door een aantal incidenten lieten de toenmalige beleidsmakers zich misleiden en kwam het tot een wellicht overhaast verbod op de verkoop van verse en gedroogde paddo’s in 2008. De ministers Ab Klink (Volksgezondheid) en Ernst Hirsch Ballin (Justitie) hebben in 2007 naar aanleiding van de incidenten die in de publiciteit kwamen besloten dat paddo’s voortaan bij lijst 2 van de Opiumwet zullen worden geschaard.

Psychologische effecten

Zoals ook met andere hallucinogene drugs zoals met LSD het geval is, kunnen ze vanwege met name de visuele effecten en veranderingen in sfeerbeleving door de liefhebbers enerzijds ‘profaan’ worden gebruikt als genotmiddel, maar aan de andere kant zullen ervaren gebruikers magische paddo’s gebruiken om psychologische, filosofische en spirituele inzichten te verwerven.

Werkzame bestanddelen

De benaming paddo of magic paddo betreft Psilocybe paddenstoelen en verwante paddenstoelsoorten: deze soorten bevatten voornamelijk de werkzame bestanddelen psilocybine en psilocine. Paddo’s komen in grote delen van de wereld in het wild voor. Zelfs in Nederland komen tientallen soorten die onder paddo’s worden gerekend in de natuur voor.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *