Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Lachgastanks (200+) aangetroffen

jun 30, 2023
Lachgas

Amersfoort – Op woensdag 28 juni vond de politie een omvangrijke voorraad lachgastanks in een opslagruimte aan de Basicweg in Amersfoort.

Lachgastanks

Ongeveer 200 lachgasflessen Het openen van de opslagruimte aan de Basicweg was het gevolg van een onderzoek dat eerder die nacht was gestart. In deze opslagruimte trof de politie een aanzienlijke hoeveelheid lachgastanks aan, waarvan velen nog in de originele verpakking. De politie heeft alle 200 lachgasflessen in beslag genomen. De geschatte straatwaarde van deze flessen is meer dan € 15.000. Daarnaast heeft de politie ook een bromfiets in beslag genomen, waarvan men vermoedt dat deze gestolen is.

Verbod

Lachgasverbod Vanaf 1 januari 2023 is het gebruik van lachgas voor recreatieve doeleinden verboden in Nederland. Het vervoer, de verkoop en het bezit van lachgas zijn ook verboden. De politie blijft vooralsnog handhaven op basis van bepalingen in de Algemene Plaatselijke Verordening en andere wetgeving. Bij het aantreffen van een grote hoeveelheid lachgas neemt de politie deze in beslag in het belang van de waarheidsvinding. Eventuele vervolging volgt later, in overleg met het Openbaar Ministerie.