Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Lege capsules

Lege capsules. In de tijd waarin voeding en voedingssupplementen belangrijker zijn dan ooit, zijn er steeds meer particulieren die hun eigen (kruiden)mengsels samenstellen. En omdat veel poeders en kruiden lastig oplossen in drank, is het een logische stap dat deze in een lege capsule gestopt worden.

Lege capsules uit Europa

Lege capsules van Wapwinkel worden in Europa geproduceerd en niet in een Aziatisch of Zuid-Amerikaans land waar de kwaliteit niet of lastig te controleren is. Bij grote aantallen leveren we zonder probleem dan ook op verzoek het Certificate Of Analyse (COA) van de capsules.

Lege capsules kopen

Capsules kopen in elk gewenst aantal of je er nu 10 wilt of 250.000 en in elke gewenste maat van maat 5 tot de 000. Wij leveren alle Europees gefabriceerde lege capsules direct uit eigen voorraad, dus heb je ze altijd morgen in huis.

Capsules zelf vullen

Om je eigen stoffen in te stoppen, al dan niet met behulp van een handige capsulemachine, ook bij ons verkrijgbaar. Van eenvoudig voor thuisgebruik tot professioneel zoals de apotheker.

Uitgebreide informatie over lege capsules

Als je zelf je voedingssupplementen samenstelt, of kruiden of poeders wilt mixen en ze goed gedoseerd wilt innemen, dan het het zelf vullen van een capsule de uitgelezen methode. Maar niet iedere capsule is een goede capsule.

Standaard vet

De meest standaard capsule in de markt wordt gemaakt van gelatine. Gelatine is een bindmiddel dat uit dierlijk slachtafval (meestal huiden en botten van runderen en varkens) wordt gehaald. Over het algemeen wordt het meeste varken gebruikt en dat maakt de standaard gelatine capsule al ongeschikt als je moslim bent, maar ook is een dergelijke capsule niet kosher.

Gelatine capsules

Gelatine

De geproduceerde gelatine is wellicht voor anderen geen enkel probleem. Maar ook deze doelgroep moet zich er goed van bewust zijn dat de capsules in veel gevallen – vooral als ze spotgoedkoop worden aangeboden – afkomstig zijn uit Aziatische landen zoals China. En daar wordt er niet altijd even goed gecontroleerd op de kwaliteit, waardoor er de mogelijkheid bestaat dat de gelatine wordt gewonnen uit dieren die besmet zijn met pest of de gekke koeienziekte. Vanzelfsprekend houden de instanties goed toezicht op de import, maar niet alle capsules komen even netjes Europa binnen.

Ziektes liggen op de loer bij de productie van gelatine capsules uit Aziatische landen

Vegetarische capsules

Wie zich wil vrijwaren van het gebruik van dode dieren voor de productie van lege capsules die moet kiezen voor vegetarische capsules. Deze worden geproduceerd op een dusdanige manier dat ook veganisten ze met een gerust hart kunnen slikken. De capsules worden vervaardigd met plantaardige cellulose. Daar komt geen diertje aan te pas.

Vegetarische capsules

Maagzuur bestendige capsules

Een hele andere capsule is een capsule die wordt vervaardigd om traag op te lossen. De gastro capsules openen namelijk niet in de maag want ze zijn bestendig tegen het maagzuur. Pas in het darmkanaal lossen de capsules langzaam op. En dit kan voor sommige toepassingen van groot belang zijn. Ook deze capsules zijn geproduceerd met de inachtname van de meest strenge Europese regels. Dit maakt de capsules tevens geschikt voor het gebruik en de wederverkoop bij apothekers.

Maagzuur bestendige capsules

Glutenvrije capsules

Voor iedereen die allergische reacties krijgt van gluten of andere ingrediënten zijn er nu speciale capsules ontwikkeld die garanderen dat je vrij blijft van allergische reacties. Ook geschikt voor veganisten overigens. 

Plantcaps

De capsules zijn gemaakt van Pullulan. Het pullulan is een naturelpolysaccharidepolymeer, bestaande uit maltotriose-eenheden. Dit wordt gemaakt door fermentatie van Tapioca, zonder dat er enig chemisch proces aan te pas komt. De capsules zijn afkomstig van de fabrikant Plantcaps.

Capsules samengevat

  • Capsules in iedere beschikbare maat
  • Hala, Kosher, Vegetarisch of Veganistisch
  • Geschikt voor capsulemachines
  • Direct en snel geleverd
  • Europees gecertificeerd
  • Elk gewenst aantal
  • Ruime tht datum
Bulk capsules

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *