Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

Hoeveel past er in een capsule?

Om de juiste maat capsule te kiezen helpen wij je eenvoudig op weg. Speciaal voor onze klanten schreven wij een hulpprogramma wat de keuze van de juiste capsule een stuk eenvoudiger maakt. In het overzicht hieronder kan je precies zien hoe groot een capsule is en wat er precies in kan.Welke maat capsule kiezen?

Het antwoord op deze vraag was nog nooit zo eenvoudig als met deze handige tool. En nog een extra tip: als je twijfelt over de getallen die je ziet onder het kopje 'inhoud', neem dan een gemiddelde aan. Het verschil in deze getallen zit hem in de dichtheid van de stof en die weet je waarschijnlijk niet.

Deze tool wordt je gratis aangeboden door Wapwinkel, specialist in lege capsules. Al bijna 20 jaar online.
Zie je hierboven niks: klik dan hier om de capsule tool te openen.

Tabel met indicatie van vulgewicht per capsule

Tabel vulgewicht per capsule

Grote capsules

Maat 000 is de grootste capsule maat in de markt, hierin past gemiddeld ongeveer 1000 mg, maar dat hangt wel af van de poederdichtheid. Daarom is het het beste om het poeder te controleren als je grote tot zeer grote aantallen wilt vullen. 

Gemiddelde capsules

Maat 0 is een gemiddelde capsule en die kan ongeveer 500 mg bevatten, vanwege de grote gemiddelde dosis, is het een van de meest voorkomende capsulegroottes die worden gebruikt in de farmaceutische- en voedingssupplementenindustrie. het volume van de capsule is 0,68 ml.

Maat 00 is ook een gemiddelde capsule en kan ongeveer 750 mg bevatten. Dat maakt deze capsule ook tot een veel voorkomende, net zoals de maat 0. het volume van de capsule is 0,93 ml.

Kleine capsules

Maat 1 bevat ongeveer 400 mg. en is een prima maat voor personen die moeite hebben met het slikken van capsules, maar door de kleine afmeting is deze capsule minder geschikt voor grote(re) dosis.

Maat 2 bevat ongeveer 300 mg. en is ook een fijne maat om door te slikken.

Verzendpartner:

Betaalopties: