Nederland krijgt eigen DEA

Minister Grapperhaus wil een speciale politie eenheid die de drugscriminaliteit gaat aanpakken. Die suggestie werd eerder gedaan door het CDA en anderen en Grapperhaus zei vandaag dat dat idee hem erg aanspreekt. Alsof dát het probleem gaat oplossen.

Drugspolitie

De minister verwacht dat de drugspolitie het drugsprobleem beter gaat oplossen dan de huidige politie omdat ze gespecialiseerd zijn. Daar zullen de criminelen vast rekening mee houden. In Amerika kennen ze al sinds jaar en dag drugspolitie, DEA. De DEA is een enorme dienst geworden met allemaal prachtige baantjes en er is nog geen grammetje minder gesnoven in de USA.

Naar voorbeel DEA

Een soortgelijke brigade bestaat al in de Verenigde Staten, de Drug Enforcement Administration (DEA). Volgens Grapperhaus is een bijkomend voordeel van het aanstellen van zo’n nieuwe eenheid dat de “gewone” politie zich dan meer op zijn kerntaken in de wijken kan richten.

De NOS draaide een item over dit onderwerp.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *