Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Onder invloed van drugs de sloot in

jan 24, 2022

Kats – Op de 1e Deltaweg is zaterdagmorgen vroeg 22 januari een automobilist in de sloot beland. Hij was onder invloed van drugs en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Auto van de weg

Rond 2.10 uur kreeg de politiemeldkamer een melding dat een auto van de weg was geraakt. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, bleek dat de bestuurder door de klap van het ongeval naast de auto was beland. Agenten constateerden dat de 31-jarige man uit Colijnsplaat vermoedelijk drugs had gebruikt.

Speekseltest

Hij testte bij een speekseltest positief op het gebruik van cannabis. De man werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een GGD-arts heeft een bloedproef afgenomen. De auto bleek niet verzekerd en werd door een bergingsbedrijf weg getakeld.

THC

Autobestuurders die wiet hebben gerookt blijken inderdaad een gevaar op de weg. Tot vier uur vanaf het inhaleren van wiet met THC is er een grote kans op slingerend rijgedrag. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht, die mensen onder invloed van wiet op de weg liet rijden.

Mensen die onder invloed van cannabis rijden hebben twee maal zoveel kans om een verkeersongeluk te krijgen. Rijden onder invloed van cannabis is dan ook volgens de wet verboden en strafbaar.

Uit onderzoek blijkt onder andere dat door cannabis:

  • de reactiesnelheid vermindert;
  • de coördinatie vermindert;
  • de waarneming verslechtert;
  • het inschatten van afstanden moeilijker wordt;
  • het opmerken van signalen en geluiden op de weg verslechtert;
  • de geheugenfunctie vermindert.