Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Ook designerdrugs straks VERBOTEN

DoorRedactie

apr 26, 2019 , ,
Designer drugs

De almachtige overheid bepaalt over een paar jaar hoe laat je mag poepen of met wie je seks mag hebben. Een grotere bemoeial is er niet te vinden dan de Nederlandse overheid en dus moet ook designerdrugs er aan geloven.

Onwetende journalisten

De staatsomroep NOS roept onwetend dat desingerdrugs een drugs is die op wens van de gebruiker kan worden samengesteld en de Televaag plaatst ter illustratie boven hun bericht een foto van XTC pillen omdat ze waarschijnlijk nog nooit RC drugs (RC staat voor Research Chemicals) in het echt gezien hebben.

Wijzigende samenstelling

Designerdrugs zijn drugs waarvan de samenstelling door scheikundigen wordt aangepast om er voor te zorgen dat deze niet valt onder enig verbod, maar vooral ook op zoek naar nieuwe ervaringen en andere belevingen dan die van de tot heden bekende drugs.

Nieuwe wet op komst

Door het omzeilen van de strafbaarheid zijn ze minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid) een doorn in het oog. Zodra ze een designer drugs op de lijst met verboden drugs hebben gezet, wordt de samenstelling net iets veranderd, waardoor die niet langer illegaal is. Een nieuwe wet gaat dat doorbreken, kondigen de CDA’er en CU’er vandaag aan.

Complete groepen op Lijst 1

Straks kunnen op lijst 1 van de Opiumwet ook complete groepen van drugsstoffen worden gezet. Hierdoor kan in één keer een hele groep designerdrugs verboden worden, ongeacht de specifieke samenstelling ervan. In het buitenland wordt hier al met succes mee gewerkt, behalve in Portugal waar vrijwel iedere drugs op een andere manier benaderd wordt.

Verbieden is het nieuwe regeren

Selectief verbieden, daar zijn ze in Den Haag echte kampioenen in. Zaken zoals elektronisch roken, straks ook vaporizers, bepaalde voedingssupplementen, wiet, xtc (niet schadelijk, wel verboden) en nu wordt er een hele kleine groep die designerdrugs gebruikt benadeeld door partijen die zich laten leiden door een sprookjesfiguur uit een boekje dat ze de bijbel noemen.

Controle oefent meer druk uit op justitie

Als je iets wilt verbieden dan werkt dat alleen als je ook controleert. En justitie krijgt het al niet voor elkaar om de weed, speed en mdma handel uit te bannen. Nu krijgen ze er nog een taak bij en dat is de bestrijding van de RC’s. Dat heeft dus geen enkel effect op het gebruik want het hele circuit van designer drugs zal ondergronds gaan. Laat de mensen toch lekker zelf bepalen wat ze in hun lichaam stoppen.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *