Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Ook Duitsland wil cannabis legaliseren

okt 27, 2022
Duitsland

Ook de Duitsers beseffen dat de idiote oorlog tegen de wietplant maar eens een keertje moet stoppen. De Duitse regering heeft daarom ingestemd met de plannen van minister van Gezondheid Karl Lauterbach (SPD) om cannabis te legaliseren. Wel moet nog worden gecontroleerd of de wet in overeenstemming is met Europese regelgeving. De minister gaat ervan uit dat cannabis vanaf 2024 in Duitsland legaal is. 

Wetsontwerp met beperking

In het wetsontwerp van Lauterbach wordt de aankoop en het gebruik “van maximaal 20 tot 30 gram cannabis” voor privédoeleinden voortaan toegestaan. Ook mogen mensen zelf beperkt wiet kweken. Voor mensen ouder dan 21 jaar komen er geen restricties aan het THC-gehalte. Voor jong-volwassenen wordt nog onderzocht of daarvoor een begrenzing moet komen.

Europese Commissie beslist

De regeringspartijen SPD, Groenen en FDP hebben vorig jaar in hun regeerakkoord afgesproken dat ze cannabis gaan legaliseren. Voordat Lauterbachs wetsontwerp kan worden aangenomen, moet worden nagegaan of het niet indruist tegen internationale en Europese regels. De plannen worden daarom nu ter controle voorgelegd aan de Europese Commissie. Bronnen:j Tagesschau en Süddeutsche.de

Goed voorbeeld

Laten we vooral hopen dat goed voorbeeld goed doet volgen en het conservatieve Nederland de achterlijke plannen met die halve legalisering snel laat varen. Maar dat is hopen tegen beter weten in vrezen we.