Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Regie wietexperiment ontbreekt volledig

okt 27, 2022
Proef legalisering

Harde woorden te lezen op de website van het NRC inzake het experiment legalisering wiet. Het kabinet wil begin volgend jaar een zogenoemd wietexperiment invoeren, maar deelnemende cannabistelers zeggen dat dat niet haalbaar is. Dat blijkt uit een brief die negen van de tien deelnemende telers aan minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid, D66) en minister Dilan Yesilgöz (Justitie en Veiligheid), VVD) hebben gestuurd, en uit gesprekken met direct betrokkenen.

Eigenlijk 2021

De proef had eigenlijk al in 2021 moeten starten, maar er bleken nogal wat beren op de weg. Covid-19 kennen we allemaal, maar de deelnemende wiettelers lukt het amper om geschikte panden te vinden, de banken weigeren deze ondernemers een rekening te verstrekken en tot overmaat van ramp zijn de bouwmaterialen flink duurder geworden en gaan de energieprijzen door het plafond.

Brandbrief

De voornomen deelnemers hebben een brief gestuurd naar de Minister met die moeilijke achternaam in de hoop dat die ze kan bijstaan de problemen op te lossen zodat er eindelijk gestart kan worden met het meest idiote experiment ter wereld.

Tien geselecteerde telers vier jaar lang legaal cannabis kweken voor coffeeshops in tien Nederlandse gemeenten: Arnhem, Almere, Breda, Groningen, Heerlen, Hellevoetsluis, Maastricht, Nijmegen, Tilburg en Zaanstad. Daarna zijn ze werkloos want dan gaan we terug naar de oude situatie.

Alternatieven

Zodra de proef start met de gelegaliseerde wiet zullen wij een alternatieve lijst samenstellen en publiceren. Dus voor alle gemeenten waar je straks peperdure laag thc houdende staatswiet kunt kopen, daar komen wij met een alternatieve coffeeshop in een buurgemeente waar het in een reguliere coffeeshop zeker weten goedkoper is en meer THC bevat. Bovendien kan je in de oude stijl coffeeshop gewoon lekker je blokje Marok of Afghaan kopen.