Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Sluiten woningen gaat het helemaal worden in 2019

jan 8, 2019

Je telt als burgemeester niet meer mee als je niet eens in de zoveel tijd een woning sluit omdat er wietplanten zijn aangetroffen. De burgemeester van Almelo, Arjen Gerritsen, is daarop geen uitzondering.

Die is voornemens om drie drugspanden in de buurt Nieuwstraatkwartier een half jaar sluiten vanwege aangetroffen drugs. Tijdens een grote politieactie in september 2018 werd er bij 13 woningen een inval gedaan.

Koopwoningen

Het gaat om twee koopwoningen en een huis van corporatie Beter Wonen. Burgemeester Arjen Gerritsen heeft inmiddels de eigenaren van de koophuizen de voorgenomen sluiting aangezegd. In het andere geval is eerst Beter Wonen aan zet. Mocht die de bewoner er niet uit krijgen, dan past de burgemeester zijn bevoegdheid toe om ook daar de deur een half jaar op slot te doen, zo blijkt uit een brief in het bezit van Tubantia.

Kinderen betrokken

In het geval van de coöperatie gaat het om een moeder met drie thuiswonende kinderen van 7, 9 en 19 jaar. Haar partner Van O. is bij de actie opgepakt. Hij wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie die wietkwekerijen runt. In het huis is een handelsvoorraad van 95 gram wiet gevonden. Het gaat om dezelfde vrouw, die afgelopen zaterdag in deze krant nog het gebrek aan nazorg aan haar kinderen hekelde, na de gewapende politie-inval. De kinderen zijn nog steeds overstuur van die inval, maar dat boeit Arjen Gerritsen niet. Op slot moet de boel, dat zal ze leren!