Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Trailer aangetroffen met tientallen miljoenen aan drugs

dec 8, 2020
Container met drugsfoto: Mexiconewsdaily

Fentanyl, crystal meth, marihuana en heroïne met een waarde van 63 miljoen waren verstopt tussen zakken gips. De drugs werd aangetroffen in een achtergelaten vrachtwagentrailer.

Verborgen

De autoriteiten in Ciudad Juárez, Chihuahua in Mexico, zeggen dat ze een verlaten trailer hebben geconfisqueerd met daarin drugs ter waarde van 63 miljoen dollar; verborgen tussen zakken gips.

Leger

Lokale autoriteiten, die samenwerkten met het leger en het federale bureau van de procureur-generaal, namen 2.894 kilo marihuana, negen kilo fentanyl, 144 kilo crystal methamfetamine en 13 kilo witte heroïne in beslag nadat ze een 911-oproep hadden ontvangen over de verlaten vrachtwagen. Er werden geen arrestaties verricht.

Voorzichtigheid

“Bij het uitvoeren van een preventieve inspectie in overeenstemming met de politieprotocollen, ontdekten drugssnuivende honden de aanwezigheid van verschillende soorten drugs op het platform van de trailer die honderden zakken gips vervoerde”, aldus de autoriteiten in een persbericht. De trekker-oplegger werd naar een politiebureau van de stad gesleept, waar agenten na voorzichtige opening de drugsvangst deden.

Vele peso’s

De autoriteiten zeiden dat de fentanyl voldoende was om 4 miljoen pillen te maken ter waarde van 1,2 miljard peso (US $ 60,5 miljoen). De marihuana, verpakt in 437.900 individuele pakketten, was 21,8 miljoen peso waard en de crystal methamfetamine was genoeg om 328.000 doses te maken, met een waarde van 26,2 miljoen peso. De in beslag genomen heroïne was genoeg om 60.000 doses te maken ter waarde van 3,6 miljoen peso.

Synthetische drugs

Synthetische drugs zijn de laatste jaren gemeengoed aan het worden bij de grens tussen de VS en Mexico, waar bijna alle grote drugskartels methamfetamine en fentanyl produceren of verhandelen.

Vorig jaar

Vorig jaar namen Amerikaanse douane- en grensbeschermingsfunctionarissen aan de grens tussen Arizona en Mexico 254 kilo fentanyl in beslag, ter waarde van 3,5 miljoen dollar, verborgen onder de vloer van een tractor-oplegger met producten uit Mexico. Destijds was het de grootste ooit geregistreerde vondst van fentanyl.