Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

Boeken

Alles over GHB

Boek over GHB. GHB is een merkwaardige drug. Uitgaanders raken ervan in een comateuze toestand. Er doen wilde verhalen de ronde over seksueel misbruik nadat iemand ongemerkt de vloeistof in je drankje heeft gedaan.

€ 24,95
Niet op voorraad
 • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
 • Snelle, discrete levering
 • Goedkoper dan de rest

Product details

Omschrijving

GHB: tussen extase en narcose

Tussen narcose en extase is al decennia lang de GHB bijbel. Geen onzin verhalen, geen door de media bedachte verkrachtingsverhalen, maar gewoon feiten en niets dan feiten over deze pupulaire vloeibare drug.

Merkwaardig spul

GHB is een merkwaardige drug. Uitgaanders raken ervan in een comateuze toestand. Er doen wilde verhalen de ronde over seksueel misbruik nadat iemand ongemerkt de vloeistof in je drankje heeft gedaan. Toch gebruiken steeds meer jongeren dit narcosemiddel. En dat doen zij nota bene vaak als dansdrug. 

Overdreven door de media

Worden de risico's door drugsvoorlichters en de media overdreven, of sluiten jongeren er hun ogen voor en geloven ze meer in de juichende verhalen over GHB op het internet? Wat maakt de roes zo prettig dat gebruikers de nadelen van het middel op de koop toenemen? 

Gebruikers en wetenschappers

In GHB: Tussen extase en narcose vertellen gebruikers hoe zij de GHB roes ervaren. Zij nemen geen blad voor hun mond als zij spreken over de aangename effecten, maar ook niet als het gaat over de risico's. Verpleegkundigen komen aan het woord over problemen en ongevallen. Dealers en politiemensen schetsen hun beeld van de markt. Dit boek geeft zowel gebruikers als preventiewerkers, politiemensen en beleidsmakers meer inzicht in de achtergronden, beleving en gevaren van de eerste drug mede dankzij internet furore. 

Uitgevoerd door

Dit onderzoek is uitgevoerd door het Criminologisch Instituut 'Bonger' van de Universiteit van Amsterdam en het Centrum voor Verslavingsonderzoek (CVO) te Utrecht. 

Een absolute aanrader voor iedereen die interesse heeft in deze drugs, of het nu is als gebruiker, als ouder, of uitvoerende macht.

Samenvatting:

GHB is een merkwaardige drug. Uitgaanders raken ervan in een comateuze toestand. Er doen wilde verhalen de ronde over seksueel misbruik nadat iemand ongemerkt vloeistof in je drankje heeft gedaan. Toch gebruiken steeds meer jongeren dit narcosemiddel. En dat doen zijn natobene vaak als dansdrug. Worden de risoco's door drugsvoorlichters en de media overdreven, of sluiten jongeren er hun ogen voor en geloven ze meer in de juichende verhalen over GHB op internet? Wat maakt de roes zo prettig dat gebruikers de nadelen van het middel op de koop toenemen?

Meer informatie

Meer informatie
SKU wwaoghb
Uitgever Rozenberg
Schrijver(s) D. J. Korf, T. Nabben,F. Leenders, A. Benschop
Aantal pagina's 219
Kaft hard of slap Slappe kaft
Jaar eerste druk 2002
ISBN nummer 978 90 5170 622 7
Bijzonderheden geen
levertijd direct

Reviews 1

4 / 5
wappie wappie wappie wappie wappie
 • 5 wappies 0
 • 4 wappies 1
 • 3 wappies 0
 • 2 wappies 0
 • 1 wappie 0
 • Prijs
  wappie wappie wappie wappie wappie
 • Waar voor je geld
  wappie wappie wappie wappie wappie
 • Kwaliteit
  wappie wappie wappie wappie wappie
 • Aan te bevelen
  wappie wappie wappie wappie wappie

Verzendpartner:

Betaalopties: