Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

Wapwinkel

Wap is eigenlijk niet veel meer dan een Weekend Adult Party. Een feestje voor volwassenen in het weekend. Lekker even stoom afblazen en wellicht iets leuks gebruiken om de stemming te verhogen. Geboren in het begin van de eeuw toen de eigenaar op dergelijke feestjes om zich heen keek en begreep dat er een behoefte was aan een winkel waar je alles onder een dak kon kopen om een leuk feestje te kunnen bouwen. Het idee Wapwinkel was geboren en met een kleine investering werd er een webwinkel opgetuigd. Inmiddels is Wapwinkel een begrip in de scene en heeft iedereen die wel eens deelneemt aan een WAP feestje al eens kennis gemaakt met onze webwinkel.

WAT IS EEN SMARTSHOP

Wat is nu een smartshop eigenlijk precies? Een smartshop is een winkel die zich specialiseert in de verkoop van psychoactieve substanties, waaronder meestal natuurlijke psychedelica, en gerelateerde literatuur en accessoires.
De naam is afkomstig van de zogenaamde smart drugs, een groep kruiden en voedingssupplementen waarvan het doeleinde is de cognitieve vermogens te stimuleren.Het woord smartshop heeft in de Verenigde Staten, waar de verkoop van psychedelica verboden is, een andere betekenis. Daar heeft het sinds 2004 betrekking op een warenhuis die de klant persoonsgerichte aanbevelingen geeft en op voor het individu interessante aanbiedingen wijst.

Alles volstrekt legaal

De middelen die in een smartshop verkocht worden zijn voornamelijk natuurlijk en allemaal legaal. Bekende producten die in smartshops verkocht worden zijn Salvia divinorum, cactussen, ayahuasca en andere kruiden, zaden en planten. Vaak worden er in een smartshop ook allerlei verschillende soorten pijpjes en bongs verkocht.

Paddo's en cactussen

Smartshops staan er vooral om bekend alle door de lokale wetgeving toegestane psychedelica, stimulantia, empathogenen en afrodisiaca te verkopen. In Nederland, waar zich de meeste smartshops van Europa bevinden, behoren hiertoe tot het verbod in december 2008 ook de paddo's alsmede Salvia divinorum, Amanita muscaria (de Vliegenzwam), de Peyote en San Pedro cactus, Tabernanthe iboga, cannabiszaden, en verschillende ingrediënten voor de bereiding van de Zuid-Amerikaanse visionaire drank Ayahuasca. Maar de "magic mushrooms", in Nederland vooral bekend als paddo's, zijn verreweg het populairste product.

Psilocybine

Ze bevatten psilocybine, een stof met psychedelische of entheogene eigenschappen.Ayahuasca is een drank uit het Amazonegebied dat bestaat uit tenminste twee kruiden, waarvan een de entheogene stof DMT bevat, en de ander een MAO-remmer (Monoamino-oxidaseremmer). DMT is een lichaamseigen stof die net als de paddo een sterk visuele en mystieke tripervaring teweeg brengt. DMT is niet toxisch en niet verslavend. Wanneer het onder de juiste omstandigheden ingenomen wordt, bestaat er geen enkel gevaar voor de lichamelijke of geestelijke gezondheid.

Salvia

Salvia divinorum is een betrekkelijk nieuw middel dat via het Internet in korte tijd erg populair is geworden. Salvia divinorum is een hallucinogeen kruid dat meestal gerookt wordt en ongeveer 10 minuten lang een sterk visuele trip geeft. Het is als gedroogd kruid of als extract in de meeste landen legaal verkrijgbaar. De werkzame stoffen salvinorum A en B hebben een andere chemische structuur en werking dan psilocybine en DMT, en hoewel de werking absoluut psychedelisch van aard is, kan de werking van Salvia niet echt met die van paddenstoelen of ayahuasca vergeleken worden.De bekendste hallucinogene cactussen zijn de Peyote en San pedro. De belangrijkste werkzame stof van deze cactussen is mescaline, een fenethylamine met psychedelische eigenschappen. Peyote en San Pedro worden al eeuwenlang gebruikt door de oorspronkelijke bewoners van Verenigde Staten en Mexico.

Synthetisch niet meer

Smartshops in Nederland verkochten voorheen synthetische substanties die toen volgens de Opiumwet nog niet illegaal waren, zoals onder meer 2C-B en (tot 1999) 4MTA en ook GHB was tot op het verbod er op gewoon verkrijgbaar bij de smartshop. De verkoop van synthetische drugs die niet eenduidig toegestaan zijn als voedsel, voedingssupplement of medicijn, is in Nederland illegaal.

Dit heeft het in de praktijk onmogelijk gemaakt ze via een erkend verkoopkanaal te verstrekken, zelfs als de productie en het bezit ervan volkomen legaal zijn. Smartshops hebben niet meer geprobeerd synthetische middelen op de markt te brengen sinds ze methylone (een soort MDMA) probeerden te verkopen als "luchtverfrisser", maar uiteindelijk in 2004 van de schappen moesten halen. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg was methylone namelijk een (niet geregistreerd) geneesmiddel.

SMARTSHOPS GAAN SAMEN MET HEADSHOPS

Omdat de handel in smartshopproducten steeds lastiger blijkt door de wetgeving die bovendien ook regelmatig wordt aangepast, hebben smartshops zich al lang niet meer uitsluitend toegelegd op de verkoop van smart producten, maar zijn ze veelal gefuseerd met headshops.

Trendsetter, geen volger

Door de zeer ruime ervaring van de crew van Wapwinkel lukt het ons steeds trendsetter te zijn. We worden op de voet gevolgd door andere shops, die maar wat graag delen van onze naam gebruiken, foto's van onze website jatten, of met imitatieproducten zoals die van lege buisjes komen. Dat maakt ons alleen maar trotser natuurlijk.

Dagelijks blog

Wapwinkel is de enige smartshop en headshop die online een dagelijks blog vult met informatie, nieuws en achtergronden. Er staan inmiddels meer dan 3.500 artikelen in ons blog, waaronder vele longreads met zeer uitgebreide achtergrondinformatie. Nergens een blog over deze onderwerpen dat zo groot is.

Verzendpartner:

Betaalopties: