Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

Kweken

Cactus growkit Bridgesii

Bridgesii growkit

Je eigen Bridgesii cactus kweken met deze zeer complete cactus growkit. Met deze kweekset en een beetje geduld en liefde van jou kweek je eenvoudig je eigen Bridgesii.

€ 22,50
Op voorraad
  • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
  • Snelle, discrete levering
  • Goedkoper dan de rest

Product details

Omschrijving

Cactus growkit Bridgesii

Je eigen Bridgesii cactus kweken met deze zeer complete cactus growkit. Met deze kweekset en een beetje geduld en liefde van jou kweek je eenvoudig je eigen Bridgesii.

Deze growkit bevat:

- Plastic houder met deksel
- 20 Bridgesii zaden
- Potgrond
- Grind
- Zand
- Perliet
- Nederlandstalige handleiding

Echinopsis lageniformis (syn. Trichocereus bridgesii ), de Boliviaanse toortscactus , is een snelgroeiende zuilvormige cactus uit de hoge woestijnen van het Zuid Amrikaanse Boliva. Onder de inheemse bevolking van Bolivia wordt het somsachuma of wachuma genoemd , hoewel deze namen ook worden toegepast op verwante soorten, zoals Echinopsis pachanoi, die net als de Brigdesii worden gebruikt voor hun psychedelische effecten. 

Bridgesii

De plant heeft een lichtgroene tot blauwachtige kleur en heeft meestal vier tot acht ribben. Hij kan 2-5 m hoog worden met stelen met een diameter tot 15-20 cm. Stekels kunnen in kleuring variëren van honingkleurig tot bruin en bevinden zich op de knooppunten in groepen van maximaal vier. Deze stekels kunnen tot 6-7 cm lang worden en in volgroeide planten gelijkmatig verdeeld over de ribben, 2,5 tot 3 cm uit elkaar.

Cultivars

Verschillende soorten van deze soort worden zeer gewaardeerd door siercactusverzamelaars. Deze omvatten een cristaatvariëteit, twee varianten van monstrosegroei en een meer recent ontwikkelde kloon die zowel monstrose- als cristaatgroei vertoont. Deze hebben allemaal de neiging om veel langzamer te groeien dan de standaardvorm van de soort, maar vanwege hun zeer ongebruikelijke vormen worden ze gezocht door cactusverzamelaars.

Psychoactiviteit Bridgesii 

De plant bevat een aantal psychoactieve alkaloïden , in het bijzonder de goed bestudeerde chemische mescaline, meestal op niveaus die verschillende keren lager zijn dan die van Echinopsis pachanoi : het werd gemeld dat het mescaline-gehalte van 0,56% droog was voor E. lageniformis , terwijl het tot 5% voor E. pachanoi was. . De concentraties voor monsters van verschillende locaties variëren aanzienlijk en E. lageniformis kan soms een hoger mescalinegehalte bevatten dan E. pachanoi, hoewel die 0,56% concentratie het hoogst was in elk onderzoek. Chemische analyse van sommige varianten van deze soort heeft aangetoond dat het enkele van de krachtigste van de psychedelische Trichocereus- soorten kan omvatten , hoewel dit niet sluitend is en ook niet van toepassing is op alle soorten van de soort. Buiten zijn geboorteland is het een van de minst bekende en gebruikte Trichocereus cacti voor zijn psychoactieve of decoratieve toepassingen. Dit is niet waar in gebieden waar het de dominante soort is, bijvoorbeeld het La Paz- gebied in Bolivia .

 

Meer informatie

Meer informatie
SKU 50.02
levertijd 1 - 3 werkdagen
Inhoud verpakking zie omschrijving

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Artikelen die hierop lijken

Verzendpartner:

Betaalopties: