Telegram Ons Telegram icon
WhatsApp Ons Whatsapp icon

Kweken

Cactuszaden Trichocereus Peruvianus 20x

Trichocereus peruvianus zaden

Mescaline houdende cactussen kweek je met deze zaden

€ 11,50
Op voorraad
  • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
  • Snelle, discrete levering
  • Goedkoper dan de rest

Product details

Omschrijving

Cactuszaden Trichocereus peruvianus 20x

De "Peruvian torch" (Trichocereus peruvianus) is een hallucigene cactus die nauw verwant is aan de San Pedro (Trichocereus pachanoi).
Hij lijkt qua uiterlijk veel op de San Pedro maar heeft een licht blauwere kleur en langere stekels (7-10 cm). Hij bevat beduidend meer mescaline dan San Pedro, ongeveer een gelijke hoeveelheid als de Peyote.
Gebruik: De zaden zijn alleen voor kweekdoeleinden, niet voor consumptie.

Kweekinstructies

Download de kweekinstructies in PDF (Adobe Acrobat Reader vereist).

San Pedro (Trichocereus Pachanoi) zaden zijn levensvatbaar en daarom uitstekend geschikt om te kweken. De zaden groeien heel langzaam. Het duurt meerdere jaren voordat ze geoogst kunnen worden.

Groei instructies

Gebruik een kweekkast. Vul plastic bakjes (5 cm) met gesteriliseerde aarde, leg de zaadjes op de aarde en druk zachtjes aan. Zet de bakjes in een laagje gekookt water en wacht totdat de aarde aan het oppervlak vochtig wordt. Haal de potjes eruit en bedek ze met plastic folie.
Optimale temperatuur in dit stadium is tussen 18°C en 23°C. Na een paar dagen tot weken zullen groene baby cactussen ontstaan. Na zo'n 4 weken kun je beginnen met afharden. Prik 2 gaatjes in de folie en vervolgens om de dag.
Je kan het plastic weghalen als er onder het folie net zo'n atmosfeer heerst als erbuiten. Water geven met gekookt water of regenwater. Niet laten uitdrogen, maar ook niet te veel water geven.
Na een jaar kun je ze eventueel verpotten, wees erg voorzichtig met het pen worteltje. Als de cactussen geel worden hebben ze meer licht nodig, worden de cactussen rood dan hebben ze minder water nodig.
Buiten bereik van kinderen houden!

Ingrediënten 

Trichocereus Pachanoi zaden

Het belangrijkste alkaloïde van de San Pedro cactus is mescaline (3,4,5- trimethoxy-B-phenethylamine).

Over deze cactus

Trichocereus peruvianus, ook bekend als Echinopsis peruviana, is een snelgroeiende zuilvormige cactus die inheems is in de hooglanden van Peru. Deze cactus is nauw verwant aan de San Pedro-cactus (Trichocereus pachanoi of Echinopsis pachanoi) en staat bekend om zijn decoratieve uiterlijk en zijn psychoactieve eigenschappen.

3 tot 6 meter hoog

De Trichocereus peruvianus kan uitgroeien tot een hoogte van 3 tot 6 meter en heeft een blauwgroene kleur. De ribben zijn breed en diep, met kleine tot middelgrote areolen die stekels dragen. Deze stekels kunnen variëren in lengte, van enkele centimeters tot wel 10 centimeter. De cactus bloeit met grote, witte, nachtbloeiende bloemen die zich openen tijdens de late avond en vroege ochtenduren.

Trichocereus Peruvianus

Alkaloïde mescaline

Net als de Lophophora williamsii bevat de Trichocereus peruvianus de alkaloïde mescaline, waardoor de plant psychoactieve eigenschappen heeft. Hoewel het mescalinegehalte in Trichocereus peruvianus over het algemeen lager is dan in de peyote-cactus, wordt het nog steeds door sommige inheemse volkeren van Zuid-Amerika gebruikt voor traditionele en ceremoniële doeleinden.

Binnen of buiten kweken

Het kweken van Trichocereus Peruvianus is relatief eenvoudig en kan zowel binnen als buiten worden gedaan, afhankelijk van het klimaat. De cactus heeft goed doorlatende grond nodig, veel zonlicht en een omgeving met een lage luchtvochtigheid om goed te groeien. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met water geven, aangezien overbewatering kan leiden tot wortelrot.

Meer informatie

Meer informatie
SKU 879435
levertijd direct
Inhoud verpakking 20 zaden

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Verzendpartner:

Betaalopties: