Calamus (Zwanenbrood) 20 gram

Art.nr.
k5
€ 1,95
Calamus, Sweet Flag en in het Nederlands Kalmoes of Zwanenbrood. 

Zwanenbrood shredded 20 gram kopen

Calamus, Sweet Flag en in het Nederlands Kalmoes of Zwanenbrood.

Gedroogde wortel


Dit kruid behoort tot de Arum familie. De plant is een soort riet en komt het meeste voor in moerassen en langs rivieroevers in Noord-Amerika, Europa en Azië. Na het oogsten worden de wortels gedroogd.
Dit kruid wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Als smaakmaker voor likeuren (Beerenburg en Zachtbitter), stimulerend middel, eetlustopwekker, genotsmiddel, mondspoeling, verjongingstonicum en ter verbetering van de potentie en het geheugen.Sweet Flag bevat de stof asarone, dat via een chemisch proces omgezet kan worden in de amfetamine TMA-2.

Effecten

De belangrijkste werkingen zijn dat het kruid stimulerend en opbeurend is en dat het een positief effect heeft op het libido.
Een kleine dosis heeft een licht euforische werking, hogere doseringen zouden een bewustzijnsverruimend en hallucinogeen effect kunnen veroorzaken.
Alexander Shulgin beschrijft TMA-2 in zijn boek 'Pihkal' als vergelijkbaar met mescaline in hallucinogene cactussen, echter zonder de kleurenintensificatie van mescaline.

Gebruik

Het kauwen van Sweet Flag kan een verfrissende uitwerking hebben op de adem. Wanneer je er een theeachtige drank van maakt, gebruik je 2 tot 5 theelepels calamus, afhankelijk van het gewenste effect.
Voor een licht euforische, stimulerende werking neem je 1 of 2 theelepels.
Voor een stimulerend effect laat je 20 gram een tijdje weken en dan even koken in een halve liter water. Zeef het en drink een paar koppen. Op de nuchtere maag heeft het een sterker effect. Voor een bewustzijnsverruimend effect kun je de dosering verhogen.Het poeder kan worden opgelost in een glas vruchtensap. Een theelepel is meestal voldoende.
Je kunt Sweet Flag eventueel gebruiken in combinatie met Guarana, Colanoot of andere opwekkende kruiden.

Meer informatie
Gebruikerslevel Iedereen
Inhoud verpakking 20 gram
levertijd direct
Schrijf je eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Dit is vast ook iets voor jou!