×

Adult Only

Kweken

Coca plant (Erythroxylum )

Een echte coca plant. Kies zelf de grootte.
€ 34,95
Niet op voorraad
 • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
 • Snelle, discrete levering
 • Gratis verzending vanaf 75,-

Product Details

Omschrijving

Coca plant kopen

Een echte coca plant in huis! Gewoon omdat het kan.

Zuid Amerika

In Zuid-Amerika werd en wordt het blad van de cocaplant gekauwd, of er wordt thee van getrokken om actiever te worden en om het hongergevoel te onderdrukken. De plant heeft vrij dik en klein blad, crème bloemetjes en rode besjes.

Cocaïne productie

De Coca-plant wordt zoals we allemaal weten ook gebruikt om cocaïne te producren. Dit echter een zeer ingewikkeld en langdurig proces. Bovendien heb je enorme hoeveelheden bladeren nodig voor je een beetje coke kunt maken. Voor één gram cocaïne heb je 400 gram aan cocabladeren nodig.

E coca

We leveren op bestelling de E. coca var. Coca. Heel soms is de E. novogranatense verkrijgbaar, maar die si een heel stuk duurder. Hoe groter de plant is, des te eerder gaat ze in bloei en bessen geven waardoor je weer nieuwe planten kunt kweken. De plant die je geleverd krijgt is afhankelijk van de grootte geprijsd.

Maten

Dit is er mogelijk: “kleine plant”: 5-7 maanden, “M plant”: 7-9 maanden, “L plant”: 9-12 maanden, “XL plant”: 12-15 maanden, “XXL plant”: 15-24 maanden, “Capitool plant”: 2-3 jaar en “Metropool plant”: minimaal 5 jaar oud.

Zeer kwetsbare plant

Cocaplanten zijn extreem kwetsbaar en het is dan ook niet eenvoudig om ze te kweken en in leven te houden. Zorg er voor dat je de juiste standplaats vindt en dat je de verzorgingsinstructies strikt opvolgt.

Door het verzenden en de verandering van omgeving krijgt de plant flinke stress dat kan resulteren in bladval. Wij geven geen enkele, maar dan ook echt geen enkele garantie op deze planten!

Op bestelling

Na je bestelling nemen wij contact op met de kweker die de plant dan naar ons stuurt. Wij houden geen voorraad omdat we dan ook de verzorging van de nog niet verkocht coca planten op ons moeten nemen en daar hebben we niet de tijd en ruimte voor.

Instructies

De instructies zijn beschikbaar als PDF bestand. Klik met je rechtermuisknop op DIT BESTAND en kies dan 'opslaan als'

Gebruik coca bladeren

Het meest voorkomende gebruik van coca bladeren is door er op te kauwen. Er worden een aantal verse blaadjes in de mond gestopt die gekauwd worden tot een prop of pruim in de mond.De pruim wordt meestal tussen wang en tandvlees geplaatst. Zo’n pruim hou je wel twee à drie uur in je mond. Om het vrijkomen van de coke uit het blad te bevorderen wordt aan de pruim een klein beetje as van verbrande plantenstengels of gemalen schelpen toegevoegd.

Dat kan je doen door met een vochtig stokje dat je in een mengsel van as of schelpen hebt gedoopt. Wat aan het stokje blijft hangen wordt dan aan de cocapruim in de mond toegevoegd. Het sap dat het bij het kauwen vrijkomt wordt ingeslikt. Via de maag komt de cocaïne dan in het bloed terecht. De uitgekauwde bladeren worden uiteindelijk uitgespuugd. De cocaïne dempt honger-, dorst-, koude-, en vermoeidheidsignalen van het lichaam.

Medicinaal gebruik

Uit een in 1978 gedaan  onderzoek is gebleken dat cocabladeren kunnen worden gebruikt tegen overgewicht en om het lichaam in optimale conditie te brengen. Ditzelfde onderzoek stelt dat cocabladeren niet verslavend zijn. De energiehuishouding wordt normaal gesproken uitgevoerd door de glycolyse; het verbranden van bloedsuikers. Doordat dit mechanisme wordt stopgezet na het kauwen op cocabladeren, schakelt het lichaam over op lipolyse; het verbranden van vetten. Dat is de reden dat cocabladeren kunnen worden gebruikt om af te vallen; een mooie medicinale toepassing.

Werkzame stof 

De werkzame stof van de coca plant werd in 1855 voor het eerst geisoleerd door Duitse scheikundige Friedrich Gaedcke. Hij noemde het 'Erythroxyline'.

LET OP! DEZE PLANTEN ZIJN REDELIJK ZELDZAAM EN SLECHTS ENKELE KEREN PER JAAR BESCHIKBAAR! JE KUNT ZE ALLEEN BESTELLEN DOOR ZE VAN TE VOREN TE BETALEN EN DAN RUSTIG AFWACHTEN TOT ZE BESCHIKBAAR ZIJN BIJ DE KWEKER WAAR WIJ ZE INKOPEN. WIJ ZULLEN DE PLANTEN NA ONTVANGST VAN DE KWEKER METEEN DOORSTUREN.

Meer informatie

Meer informatie
SKU 436456.8.8.8
levertijd op bestelling
Inhoud verpakking zie omschrijving

Reviews 1

3.5 / 5
wappie wappie wappie wappie wappie
 • 5 wappies 0
 • 4 wappies 1
 • 3 wappies 0
 • 2 wappies 0
 • 1 wappie 0
 • Kwaliteit
  wappie wappie wappie wappie wappie
 • Prijs
  wappie wappie wappie wappie wappie
 • Waar voor je geld
  wappie wappie wappie wappie wappie
 • Aan te bevelen
  wappie wappie wappie wappie wappie


Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Verzendopties:

Betaalopties: